У рафинерији нафте Брод штрајк упозорења

БРОД – Радници Рафинерије нафте у Броду почели су у 15.00 часова у кругу предузећа једночасовни штрајк упозорења којим послодавца желе да упозоре на кршење Колективног уговора.Синиша Божић: Нека политичари заложе имовину на почетку мандата

Република Српска је на случају Рафинерије Брод оштећена бар 500 милиона КМ, а мали акционари су изгубили стотине милиона у паду вриједности акција; Нестро петрол би требао у стечај; О ТЕ Гацко више нико не говори…Период 2008.- 2010.: Гдје се више зарађује у Српској?

Највећи раст фонда зарада од 2008. до 2010. године у Републици Српској, у вријеме када је ниво укупних исплаћених примања смањен, имао је Брод и то за 20 одсто, а слиједи Требиње са повећањем фонда зарада за 16 одсто.


У уторак нова линија у бродској Рафинерији

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и министар енергетике Русије Сергеј Шматко изразили су задовољство што ће у уторак, 27. септембра, бити пуштена у рад нова, реконструисана линија за прераду нафте у рафинерији у Броду, чиме ће значајно бити повећан обим прераде и побољшан квалитет горива.Синдикат подржава раднике Рафинерије

Синдикат удружених радника енергетике Републике Српске и предсједништво Конфедерације синдиката Републике Српске подржавају оправдане захтјеве радника за досљедном примјеном колективног уговора који је на снази у Рафинерији Брод.