07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

У рафинерији нафте Брод штрајк упозорења

БРОД – Радници Рафинерије нафте у Броду почели су у 15.00 часова у кругу предузећа једночасовни штрајк упозорења којим послодавца желе да упозоре на кршење Колективног уговора. Предсједник Синдиката Рафинерије Данило Брочило изјавио је да послодавац крши Колективни уговор и Правилник о раду Акционарског друштва "Рафинерија нафте". “Не примјењује се најнижа цијена рада која је […]

понедељак, 11 априла, 2011 / 20:48

БРОД – Радници Рафинерије нафте у Броду почели су у 15.00 часова у кругу предузећа једночасовни штрајк упозорења којим послодавца желе да упозоре на кршење Колективног уговора.

Предсједник Синдиката Рафинерије Данило Брочило изјавио је да послодавац крши Колективни уговор и Правилник о раду Акционарског друштва "Рафинерија нафте".

“Не примјењује се најнижа цијена рада која је усклађена Колективним уговором да износи 44 одсто од најниже плате у Републици Српској“, рекао је Брочило.

Кад је донесен Колективни уговор, тада је основица цијене раде износила 141,50 марака јер је тада најнижа плата у Српској износила 320 марака, а у међувремену је најнижа плате повећана на 370 марака и по тој основици цијена рада у Рафинерији нафте требало би да износи 148 марака.

Према Брочиловим ријечима, један од примјера кршења Колективног уговора је и умањење накнада за топли оброк, као и неплаћање рада суботом и празницима.

Према најавама, штрајк упозорења ће се одржавати понедељком, сриједом и петком у 15.00 часова и трајаће један час.

Данило Брочило истиче да ће, уколико послодавац не прихвати захтјеве радника, штрајк бити интезивиран, као и да размишљају о подношењу тужбе против послодавца Коментариши