Дани(ј)ел Симић: Бројање до забројавања или одбројавање до преумљавања?

Ово је ситуација у којој као да се будите из сна гдје су вас из кола у сусједној траци, док чекате зелено свјетло на семафору, видјели како копате и једете слине из носа. Смију се родитељи, а дјеца са задњег сједишта показују прстом у вас. Баш вам непријатно и драго вам је што сте то само сањали. Кад се разбудите, схватите да то није сан. Заспали сте за воланом. Још један трептај. Видите како уопште не контролишете управљач. Волан, сваки са своје стране, држе Суад Арнаутовић и Ади Агић. Слободном руком вас шопају балама.


Бореновић: Додик је страни плаћеник, тражио је смјену Николе Поплашена

– Oстаће забиљежено да је један српски политичар рекао сљедеће: "Право је високог представника да посегне за одлуком у којој је садржана клаузула да је он изнад Устава БиХ и устава ентитета".То нисам рекао ја, нити било ко из опозиције, него Милорад Додик, говорећи о смјени предсједника Републике Српске Николе Поплашена, који је смијењен јер није Додику хтио дати мандат за састав Владе. И тај страни плаћеник, сада већ отужна политичка фигура, некоме продаје причу о патриотизму – рекао је Бранислав Бореновић.

У 2022. години се боримо за излаз Републике Српске на море

Већину године на измаку слушамо да је наметање одредби кривичног законика од стране Валентина Инцка изазвало "највећу кризу у БиХ од завршетка рата". Ко памти дуже од акваријумске рибице, зна како то није тачно. Управо је раније попуштање српске стране у сличним околностима, неумољиво довело до неподношљивог стања које имамо данас, на крају политички веома значајне 2021. године.


Шаровић: Додик је поздравио одлуку о смјени Поплашена, не вјерујем да ће одбити Шмита

Прије 20 година када је тадашњи предсједник Републике Српске Никола Поплашен смијењен од стране високог представника Карлоса Вестендорпа, Додик је јавно рекао да је Вестендорп донио – добру одлуку! – истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.


Како су нестали радикали

Прикључивање Српске радикалне странке Републике Српске Партији демократског прогреса, данас није посебно значајна политичка вијест.За политичке сладокусце: Поплашен се враћа у политику са јединственим напредњацима и Благојевићевом радикалима

На политичкој сцени Републике Српске дјеловаће нова коалиција коју чини Јединствена напредна странка и Српска радикална странка Др Војислав Шешељ, а политичко дјеловање обновио је и бивши предсједник Републике Српске Никола Поплашен, поручено је данас у Бањој Луци на конференцији за новинаре ове коалиције.


Иванић добио подршку Благојевића и Поплашена

Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић изјавио је данас да је као кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ добио подршку Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" и нестраначке личности бившег предсједника Републике Српске Николе Поплашена.Никола Поплашен: 1. март и све послије тога је одредила Америка

Бивши предсједник Републике Српске Никола Поплашен изјавио је да је референдум о независности БиХ, који је одржан 1. марта 1992. године, био нелегалан и да је ток догађаја који су услиједили био онакав како је одредио нови свјетски поредак.


Бивши предсједници: Регулишите нам статус

Бивши предсједници РС, након обављања највише функције у РС, немају ријешен статус и то хитно треба промијенити због заштите дигнитета РС, истичу сви бивши предсједници.