Симић: Црнадак позивом Додику да да оставку, показује да одобрава поступке ОХР

Пошто је заиста немогуће да се у тридесетак секунди сажме све везано за позив Игора Црнадка из ПДП, Милораду Додику од СНСД, да поднесе оставку на фукнцију због политичке оптужнице, Д. Симић јавности пружа цјелокупну изјаву дату 04.09.2023. Алтернативној ТВ из Бање Луке.

уторак, 5 септембра, 2023 / 12:54

У оваквим случајевима треба разликовати унутрашњу политичку утакмицу, са националном спољном политиком. У спољнополитичком смислу, мора постојати јединство око основних принципа.

Управо због тога није истина да је оптужницу коју ОХР пакује против Милорада Додика, његова лична ствар. ОХР преко тзв. Тужилаштва и Суда БиХ, дакле институција које је феудалним правом направио управо високи представник из ОХР пакује оптужницу која је у ствари терористички акт на устав и право наше земље.

Они не оптужују актуелног предсједника наше државе за злоупотребу службеног положаја, насиље у породици или корупцију; већ за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Све и да је Кристијан Шмит изабран у Савјету безбједности, а није, гласачи у Српској нијесу изабрали Шмита, него су изабрали Додика.

Игор Црнадак, изјавом да Додик треба да поднесе оставку, односно подсјећањем на случај Поплашен на начин да данас треба замијенити презиме Шмит са Вестендорп, заправо отворено говори да је на страни ОХР и да је самим тим њихово дјеловање оправдано и законито.

Црнадак заборавља да је СНСД оштро кажњен на изборима за колаборацију са окупационим снагама и њиховим политичким крилом оличеним у Канцеларији високог представника. Изгледа ни то што је Јелена Тривић изгубила предсједничке изборе јер се састајала са Кристијаном Шрмитом, чак и након цијепања партије, Црнадак и други не мијењају своју политику.

Но, о важности процјене Игора Црнатка везано за озбиљна политичка питања, најбоље говори то што ће остати упамћен да је на историјску посјету Сергеја Лаврова Бањој Луци, тада на функцији министра иностраних послова БиХ, дочекао представника космичке суперсиле и умјесто разговора о подршци Српској у Савјету за проведбу мира, УН-у, унапређењу сарадње БиХ и РФ на питањима науке, технике, културе, медицине… изабрао је да му преда петицију неформалне групе грађана Правда за Давида, што је у том тренутку била хибридна изборна кампања његовог политичког блока.

Мислим да даље не треба коментарисати.Оставите одговор