За политичке сладокусце: Поплашен се враћа у политику са јединственим напредњацима и Благојевићевом радикалима

На политичкој сцени Републике Српске дјеловаће нова коалиција коју чини Јединствена напредна странка и Српска радикална странка Др Војислав Шешељ, а политичко дјеловање обновио је и бивши предсједник Републике Српске Никола Поплашен, поручено је данас у Бањој Луци на конференцији за новинаре ове коалиције.

четвртак, март 3, 2016 / 12:42

Поплашен, којег је 1999. године тадашњи високи представник у БиХ Карлос Вестендорп смијенио са позиције предсједника Српске и којем је забрањено политичко дјеловање, у политику се враћа као предсједник Политичког савјета ове коалиције.

“Прихватио сам да са својим пријатељима, патриотски оријентисаним, покушамо да окупимо људе, а прије тога формулишемо политички однос према ономе што се зове опстанак Републике Српске”, рекао је Поплашен и додао да ће коалиција имати критички однос и према власти и према опозицији у Републици Српској и БиХ.

Он је додао да је оријентација ове коалиције активно стицање пријатеља на Истоку без сукобљавања са западним силама.

Поплашен очекује да ће “напредне” и “радикалне” странке у Српској бити обједињене у Јединствену напредну странку, те поручио да је ова коалиција отворена према свим тим странкама.

Предсједник Српске радикалне странке “Др Војислав Шешељ” Мирко Благојевић рекао је да ће се ова коалиција борити за очување Републике Српске и стабилизацију политичке сцене у Српској, јер је евидентно да постоје два дубоко подијељена блока.

Он је додао да је лично мотивисан да се активно врати на политичку сцену у Српској.

Предсједник Јединствене напредне странке Љубиша Алаџић рекао је да је ова странка регистрована средином прошле године, те навео да је до сада покрила 70 одсто територије Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *