Грабовица – Вашингтон: ХДЗ 1990 испитује темеље Хрватско-муслиманске федерације

Изасланство ХДЗ-а 1990 на челу с предсједником Илијом Цвитановићем одало почаст невиним жртвама Грабовице
Полагањем вијенаца и светом мисом данас је обиљежена 26. годишњица страдања Хрвата у мјесту Грабовица између Мостара и Јабланице.


ХДЗ 1990 јавља да их је ПДП позвао на Јахорину

У организацији Политичког форума Партије демократског прогреса на Јахорини је у раздобљу од 10. до 12. свибња 2019. године организиран други модул четврте генерације Политичке академије ПДП. Циљ академије је изабраним кандидатима и кандидаткињама пружити конкретна и практична знања из области бизниса, господарства, политике и политичког маркетинга.

Мало вијести из Херцег-Босне: ХДЗ1990 иде самостално на изборе

На јучерашњој сједници Предсједништва ХНС-а разговарано је о судбини Изборнога закона, а отворено је и питање модалитета наступа на опћим изборима 2018.године. Расправљано је о тому како доћи до рјешења прије расписивања избора на начин да се уважи пресуда Уставнога суда.


Божо Љубић напустио ХДЗ 1990

Оснивач и бивши предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић напустио је ову партију због неслагања са страначким руководством.


СДА, СДС, ПДП, ХДЗ и ХДЗ 1990 потписали декларацију о европским вриједностима

Представници СДА, СДС-а, ПДП-а, ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 потписали су данас у Сарајеву заједничку декларацију о европским вриједностима и заједничким циљевима странака из БиХ које припадају или подржавају Европску народну странку /ЕПП/.Рагуж: Европа је на граници, спремни смо да спроведемо Сједић-Финција

Предсједник ХДЗ-а 1990 Мартин Рагуж изјавио је да међу лидерима најважнијих странака у БиХ постоји спремност да се највећи политички приоритет, односно провођење одлуке Европског суда за људска права у случају „Сејдић-Финци“ коначно почне рјешавати.Сутра дан Д за формирање Савјета министара

Предсједници политичких странака које чине колегијуме оба дома парламента БиХ састаће се сутра у Брчком, гдје би требало да разговарају о формирању Савјета министара БиХ и испуњавању услова за наставак европског пута БиХ.


Мостар – Само приближавање ставова

Предсједници шест странака које чине колегијум у парламенту БиХ приближили су данас у Мостару ставове у вези са доношењем закона о попису становништва и државној помоћи, расподјели војне имовине, али су њихови погледи на формирању Савјета министара БиХ, те предмет „Сејдић Финци“ још јако удаљени.