ХДЗ: Бројке и слова сложне у општини коју је Дејтон узео од Српске

Легитимно представљање је темељ функционалности и стабилности БиХ, оцјена је са састанка ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а Хрватске, на којем је исказано увјерење да ће се рјешење за то наћи до краја године.

четвртак, 30 септембра, 2021 / 17:30

Изабрани званичници у Предсједништву БиХ и Дому народа морају имати легитимитет и подршку хрватског народа, што је кључна претпоставка за јачање БиХ, државе три једнакоправна конститутивна народа, наглашено је на састанку.

Изражено је увјерење како ће се доћи до рјешења који ће осигурати равноправност и легитимно представљање хрватског народа у институцијама власти на свим нивоима у БиХ уз измјене Изборног закона и ограничених уставних измјена.

Из ХДЗ-а БиХ је наведено да је исказано увјерење како ће се рјешење договорити до краја ове године како би и БиХ убрзано рјешавала 14 кључних приоритета и социо-економске реформе на европском путу.

Састанак делегације двије странке, које су предводили предсједници Драган Човић и Андреј Пленковић, одржан је данас у Оџаку, а разговарано је о њиховој сарадњи и о актуелној политичкој ситуацији БиХ.Оставите одговор