Тегелтији се допада шта је казивала Урсула

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је да предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен у земљама Западног Балкана шаље добре и афирмативне поруке.

четвртак, 30 септембра, 2021 / 17:32

Тегелтија је рекао да је током билатералног састанка са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајене највише било ријечи о Економском инвестиционом плану за Западни Балкан.

"То је нешто што сада постаје реално, постоје финансијска средства и сада треба ићи у реализацију пројеката. Разговарали смо о томе како ће се управљати Берлинским процесом након што Ангела Меркел, која је била лидер у том процесу, напусти канцеларску позицију", навео је Тегелтија.

Тегелтија је нагласио да је незаобилазна тема везана и за процес проширења ЕУ, те поновио да БиХ више жели да уђе у ЕУ, него што ЕУ показује аамбицију да било коју од земаља Западног Балкана прими у своје чланство.

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и премијер Хрватске Андреј Пленковић свечано су данас отворили мост Свилај на ријеци Сави који повезује БиХ и Хрватску.

Након отварања моста, на употребу ће бити предат и нови гранични прелаз Свилај, чиме се стварају предуслови за међународни промет путника.Оставите одговор