21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Усташе настављају: ХДЗ 1990 говори, оно што ХДЗ БиХ мисли?

У расцјепљењу филијале странке Фрање Туђмана источно од Уне и јужно од Саве, "Деведесетка" у јавности заузима тврди проусташки став, те шаље саопштење у којем се обраћа Милораду Додику, а заправо вријеђа читав српски народ. Толико је то нескривено, да је – не скандалозно – већ управо одвратно да такви људи и данас постоје.

понедељак, 25 маја, 2020 / 13:32

Прво пада у очи да су гусле саме по себи нешто негативно и одвратно, ако не и лажљиво, што већ у старту дисквалификује ово саопштење као толерантно према Србима, о чему свједочи да је у Мостару донедавно постојала улица усташког кољача др Миле Будака.

Већ су "мрачне деведесете" слале једно саопштење у којем позивају на мису у Сарајеву, а да у самом вјерском обреду није учествовало више од петнаестак људи. Зашто не направе поправни у Мостару у својој организацији?

При том, што се техничког дијела тиче, фотографије које шаљу су тако јадне резолуције, да се објавити не дају. Наравно, као и сви ублехаши, они поново понављају књижевну имагинацију Добрице Ћосића, која је одавно раскринкана.

Мостар, у сусједсву Миленијумског крижа на Хуму

Они траже правду и Женевску конвенцију за оне који су друге законски прогласили "нижом расом", тјерали Србе да носе ознаке са латиничним натписом "Pravoslavac" на рукама, отимали им имовину, пљачкали, силовали, протјеривали и убијали индустријским обимом и техником.

Поново вађење цитата из књижевних дјела и гурање у неоусташки политички концепт…

При том Добрицу Ћосића називају "оцем нације", док је у стварности он комунистички руководилац, те је од посткомунистичких функција један кратак рок био предсједник Савезне Републике Југославије. У комунизму је, скоро као Бранко Ћопић, страдао због скоро бесмислених огрешења о Титову прохрватску Југославију у којој Србија и од ње узета Македонија, једине нису имале излаз на море.

Посебно је опасно, што њихов неоусташки жар промовише и зазива оне српске историчаре који би смањивали још послије рата, од хрватске комисије утврђен број убијених у Јасеновцу, називајући 700.000 жртава "напухивањем. У том напухивању, неко се унио лично и написао "Подсјећам (не подсјећамо) Вас…", али је на крају потписао странку.

Наравно да ово неће наићи на осуду усташких плаћеника у Српској познатих као Невладинићи, али ни Драгана Човића и остатка хрватске политичке сцене која је добила мост на Пељешцу за пругу Дуго село – Крижевци, коју репарира Интеграл инжењеринг.

Разумљиво, ове сплачине које слиједе у цјелости са све насловом који су они изумили, морају се изговорити сакривањем иза колектива. Нико није луд да стави своје име под ово:

Опет убијање без суда!

Господине Додик оставите жртве које су убијене без икаквог суђења, међу којима је огроман број жена и дјеце да бар почивају у миру. Ми ћемо се молити за њих, сјећати их се и нећемо их заборавити.

Један озбиљан политичар не може себи допустити "гусларски" говор без зрнца аргумената, вођен искључиво мржњом, и то тежом од оне коју видјесмо ових дана по улицама Сарајева. Само човјек који устраје у мржњи може бруталним "кафанским" рјечником још једном убијати убијене без суда и суђења војне заробљенике, жене и дјецу.

Повијест се једино може градити на истини каква год она била.

Подсјећам и Вас и све који живе од лажи и на лажи граде будућност народа, на ријечи Вашега "оца нације", Добрице Ћосића: "Ми лажемо да бисмо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно". Укратко је сажео вашу повијест, садашњост, а како се чини и нажалост будућност српске политике.

ЧИНИЛО се да сте бар Ви толико писмени да добро знате како Вам не вјерују ни суграђани ни Ваши бирачи док напухујете бројку убијених у Јасеновцу, јер постоји велики број српских хисторичара који су свјесни да изрека "лажите, лажите, нешто ће остати" не пролази више ни код најзалуђенијих квази-знанственика, па ни код обичних Срба који, након свега, желе живјети у миру с другима.

ХДЗ 19901 КОМЕНТАР

  1. Горњи често кориштен Ћосићев цитат говори о бившим Србима.

    Ево да га појасни и сам Ћосић на једном мјесту: „’Социјалистичке’ нације – Македонци, Црногорци, Муслимани, производе најреакционарније и најбезумније лажи о себи, односно свом идентитету, непостојећем у историји. Фалсификује се прошлост, на лажима се стичу универзитетске каријере, докторске титуле, звања националних академика.“