Професионалци: Сарајлије најављују истражне радње у Бањој Луци поводом смрти Давида Драгичевића

У наредним би данима, требало бити ухапшено неколико особа које се доводе у везу с убиством Давида Драгичевића, кажу у ефбиховској штампи.

четвртак, 2 новембра, 2023 / 15:46

"Тужилаштво Босне и Херцеговине у наредним ће данима на подручју Бањалуке предузимати интензивне истражне радње с циљем окончања истраге која се води у предмету "Давид Драгичевић" за кривично дјело тешко убиство", читало се јутрос у Ефбиху.

Установа основана противправном вољом високог представника од ОХР, тзв. Тужилаштво Босне и Херцеговине, у домаћој штампи која то преноси каже "након разматрања достављених списа из Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, донијело је одлуку о преузимању предмета у вези с нестанком и смрћу Давида Драгичевића из Бањалуке".

Дакле, ово је крајње брутално безакоње. И не може се у медијима емитовати као чињеница. Чак и по Закону о тзв. Суду БиХ, ово колонијално тужилаштво нема права да се бави случајем убиства у Граду Бања Лука, јер је то под надлежношћу Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, односно сљедствено републичког.

Додику добровољни пренос надлежности стиже на наплату

Фронтал.РС је правовремено писао и упозоравао на овај случај, те да се тежи преносу надлежности кроз медијско-уличарску кампању терора мањине над већином у предизборном периоду. Осим харанге против одговорних лица, односно више тужби од стране страних агената финансираних фондацијама са Запада, а против УГ Фронтал, Бања Лука; ништа се није десило да се то спријечи.

Ово што најављују преко својих трбухозбораца у Сарајстану, омогућила им је власт Милорада Додика. Чак и након свог тријумфа, а неуспјеха трагикомичне обојене револуције послије избора и пропасти на изборима прије тога. При свему томе је истрага смрти младића пронађеног на ушћу рјечице Црквене у Врбас, била заправо дугорочна мултимедијална и мултидисциплинарна предизборна кампања опозиције, која је и свој завршни митинг подредила том мотиву.

Тиме је владајућа коалиција окупљена око СНСД, радо препуштајући случај принципом "муко моја пређи на другога" и желећи да покаже како нема ништа политичког у предметној неразјашњеној смрти, заправо извршила пренос надлежности и поставила преседан. Преседан који би се у условима када исте ове наметнуте установе од стране окупационе канцеларије ОХР, могле обити о главу управо Милораду Додику.

Темпомат: Након двије године прегледања документације, Сипа ће хапсити по Бањој Луци?

Тужитељка Озренка Нешковић од априла 2021. године прегледа документацију и као неко ко води предмет, сада доноси одлуку да НАЈАВИ преко ефбиховске чаршили штампе, како ће обављати истражне радње у престоници Републике Српске? Државе која би требала да тај суд не признаје.

Давид Драгичевић је нестао 18. марта 2018. године, а Тужилаштво БиХ пушта аваз (ваљда могућим починиоцима) да би та унапријед изрекламирана и најављена акција: "коначно требала резултирати хапшењима одговорних" 02. новембра 2023. године. При том је вођа сада већ пропалог политичког покрета, отац унесрећеног Давор Драгичевић, преко истих тих медија, тврдио да има доказе да је убица његовог сина Милорад Додик.

Он те бомбастичне снимке на УСБ стику никада није објавио, што га заправо чини саучесником у ометању истраге и прикривању учинилаца кривичног дјела. Тим више, што је те тврдње износио у изборима подијељену политичку јавност, у том тренутку адресирано из иностранства и на терет носилаца дужности у Предсједништву БиХ. Али њим се, а посебно начином како је прешао границу, ово тзв. Тужилаштво БиХ неће бавити.

Јасно да је писање ефбиховске штампе, посебно у овом тренутку, а још посебније уколико услиједи заиста нешто слично – смишљена политичка провокација. За сад је то само пуштање пробног балона, али врло брзо би могло доћи до његовог пуцања, те овај текст служи у сврху фразе:

"Немој да буде – Нисмо знали, нико нам није казао".

Читај још:

https://www.frontal.rs/t/slika-stika/


Оставите одговор