Грађани БиХ: Хаг нас није помирио

САРАЈЕВО – Већина грађана БиХ сматра да суђења за ратне злочине пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију (МКСЈ) у Хагу нису допринијела помирењу – показало је истраживање јавног мњења, чији су резултати представљени на конференцији о насљеђу МКСЈ.


Момчило Тешић: 20 година затвора због "Прогона цивилног становништва заштићене зоне УН Сребреница"

Суд БиХ донио је првостепену пресуду којом је Момчило Тешић проглашен кривим да је починио кривично дјело злочини против човјечности и изрекао казну затвора у трајању од 20 година, саопштено је из ове правосудне институицје.


ОХР-ов судија Бранко Перић, анализира за србомрзачки институт Ифимес из Љубљане

Ово је њихова најава: Међународни институт за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС)[1] из Љубљане, Словенија, редовно анализира дешавања на Блиском истоку, Балкану и по свијету. Бранко Перић, судија Суда Босне и Херцеговине анализира стање у правосуђу у Босни и Херцеговини. Његову анализу са насловом "Правосуђе у Босни и Херцеговини: Како је политика уништавала независност" објављујемо у цијелости.


Завршне ријечи на суђењу Мектићу и друговима у Сарајстанском кадилуку (не због изостанка кациге на мотоциклу)

Суд БиХ за данас је заказао изношење завршних ријечи на суђењу бившем министру безбједности у Савјету министара Драгану Мектићу и осталима за злоупотребу положаја приликом спровођења пројекта прекограничне сарадње у области ватрогаства, који је са 198.454 евра финансирала ЕУ.Након двије године, тзв. Суд БиХ ослободио Коромана због неподударних и недоказаних изјава бројних свједока

Суд БиХ ослободио је некадашњег начелника Станице јавне безбједности Пале Малка Коромана оптужби за злочин против човјечности, који је, како се наводи у оптужници, почињен 1992. године на Палама.


Гранична полиција БиХ претреса у акцији непримјереног назива "Коридор"

Акција "Коридор" усмјерена је на доказивање незаконитих активности у којима су осумњичене особе, као припадници организоване грипе, од августа до децембра, учествовале у кријумчарењу текстилне робе и цигарета из Србије и Црне Горе у БиХ, која није прошла царинску процедуру, а је дистрибуисана на подручју БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.Гламочак: Суд БиХ ради по политичким инструкцијама и примјењује ретроактивно закон само на Србима

Српска демократска странка осуђују одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ да поништи казну бившем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Мамуљину за ратне злочине над Србима, изјавио је Недељко Гламочак, посланик СДС у НСРС.


Додик: Српска и Срби су у подређеном положају

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Република Српска у подређеном положају и да се над њом врши тортура, оцијенивши неприхватљивим да Апелационо вијеће Суда БиХ поништи казну бившем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Мамуљину.


Бореновић: Ослободити команданта Ел Муџахида вријеђа здрав разум и пораз је правде

– Одлука Апелационог вијећа суда БиХ да поништи првостепену пресуду и казну Сакибу Махмуљану за злочине над Србима још је једна у низу скандалозних одлука и најновији пораз за правду, истину и правосуђе БиХ, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.


Додик: Порука судије Перића је комична, он годинама ради у институцији изван Устава БиХ

Упитан да прокоментарише иницијативу тужиоца Џермина Пашића за хитним формирањем предмета против српског члана Предсједништва БиХ због, како је навео, пријетњи територијалном интегритету БиХ, Додик је рекао да осим што раде у неуставним институцијама, те судије и тужиоци никада се нису побунили што ради по налогу СДА.