Грађани БиХ: Хаг нас није помирио

САРАЈЕВО – Већина грађана БиХ сматра да суђења за ратне злочине пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију (МКСЈ) у Хагу нису допринијела помирењу – показало је истраживање јавног мњења, чији су резултати представљени на конференцији о насљеђу МКСЈ.


ОХР-ов суд има 15 дана да се спасе понижења и одлучи о оптужници против Додика

Суд БиХ има рок од 15 дана да донесе одлуку о оптужници коју је Тужилаштво БиХ подигло против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића, речено је Срни у овој павосудној институцији.

Неизбрисивост слободе мишљења: Кад је изрека судске одлуке законита, али не и њено образложење

Професор уставног права Милан Благојевић навео је да је Суд БиХ донио једино законито рјешење да поништи недавну флагрантно незакониту одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ којом је грубо повријеђен Изборни закон тиме што је очигледно неважећи гласачки листић ЦИК прогласио важећим – казивала је вијест које више нема.


Дани(ј)ел Симић: Колумна о кмету Симану

Није се смирио још ни скандал када је Хијероглифичар Елвир јавно срозао и себе и БХРТ, а већ ми је сутрадан Борка Рудић из БХ новинара, уживо на БХ радију пријетила тужбом. Као предсједнику Удружења новинара Републике Српске. Хистеришући и клевећући. Након тога се хвалила колико адвоката плаћа Влада Сједињених Америчких Ентитета да раде за њу.


Момчило Тешић: 20 година затвора због "Прогона цивилног становништва заштићене зоне УН Сребреница"

Суд БиХ донио је првостепену пресуду којом је Момчило Тешић проглашен кривим да је починио кривично дјело злочини против човјечности и изрекао казну затвора у трајању од 20 година, саопштено је из ове правосудне институицје.ОХР-ов судија Бранко Перић, анализира за србомрзачки институт Ифимес из Љубљане

Ово је њихова најава: Међународни институт за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС)[1] из Љубљане, Словенија, редовно анализира дешавања на Блиском истоку, Балкану и по свијету. Бранко Перић, судија Суда Босне и Херцеговине анализира стање у правосуђу у Босни и Херцеговини. Његову анализу са насловом "Правосуђе у Босни и Херцеговини: Како је политика уништавала независност" објављујемо у цијелости.Завршне ријечи на суђењу Мектићу и друговима у Сарајстанском кадилуку (не због изостанка кациге на мотоциклу)

Суд БиХ за данас је заказао изношење завршних ријечи на суђењу бившем министру безбједности у Савјету министара Драгану Мектићу и осталима за злоупотребу положаја приликом спровођења пројекта прекограничне сарадње у области ватрогаства, који је са 198.454 евра финансирала ЕУ.


Након двије године, тзв. Суд БиХ ослободио Коромана због неподударних и недоказаних изјава бројних свједока

Суд БиХ ослободио је некадашњег начелника Станице јавне безбједности Пале Малка Коромана оптужби за злочин против човјечности, који је, како се наводи у оптужници, почињен 1992. године на Палама.


Гранична полиција БиХ претреса у акцији непримјереног назива "Коридор"

Акција "Коридор" усмјерена је на доказивање незаконитих активности у којима су осумњичене особе, као припадници организоване грипе, од августа до децембра, учествовале у кријумчарењу текстилне робе и цигарета из Србије и Црне Горе у БиХ, која није прошла царинску процедуру, а је дистрибуисана на подручју БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.


Гламочак: Суд БиХ ради по политичким инструкцијама и примјењује ретроактивно закон само на Србима

Српска демократска странка осуђују одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ да поништи казну бившем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Мамуљину за ратне злочине над Србима, изјавио је Недељко Гламочак, посланик СДС у НСРС.