Додик: Порука судије Перића је комична, он годинама ради у институцији изван Устава БиХ

Упитан да прокоментарише иницијативу тужиоца Џермина Пашића за хитним формирањем предмета против српског члана Предсједништва БиХ због, како је навео, пријетњи територијалном интегритету БиХ, Додик је рекао да осим што раде у неуставним институцијама, те судије и тужиоци никада се нису побунили што ради по налогу СДА.


СИПА опет хапси по Бањој Луци: Ухапшен неименовани човјек због наводних ратних злочина у Кључу

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ухапсили су једно лице на подручју Бањалуке због сумње да је током 1992. године на подручју Кључа починило ратни злочин против цивилног становништва.

Тужилаштво Србије и тзв. Тужилаштво БиХ сарађују по предметима ратних злочина

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић разговарала је у Београду, у оквиру Регионалног састанка тужилаца, са тужиоцем за ратне злочине Србије Снежаном Станојковић о сарадњи Тужилаштва БиХ и Србије на предметима ратних злочина.


Тужилаштво БиХ гони Фатмира Алиспахића, али због приче против миграната и Невладинића

Уопште није случајно да су се сад сјетили Фатмира, али не зато што деценијама говори најгоре ствари о српском народу, већ јер је насикирао ефбиховске Невладиниће, што све скупа сједа у унутармуслиманском обрачуну као тобожњи доказ да то тзв. Тужилаштво БиХ не гони само Србе по "Инцковом закону".


Бореновић: Правосуђе БиХ је одавно мјера за неправду – подршка Савчићу

"Невјероватно је и запрепашћујуће чиме се правосуђе БиХ бави, колико су ефикасни када треба одредити мјеру притвора генералу Савчићу, скоро колико и када треба на дно неке ладице гурнути предмет о тешком криминалу", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.Шаровић: Тужилаштво БиХ не гони хрватске генерале, али зато без доказа кажњава српске

Одређивање притвора генералу Савчићу је за сваку осуду, посебно ако се зна да се ради о човјеку, предсједнику Борачке организације РС, који се редовно одазивао на сваки позив суда али и ако се има у виду да, према нашим информацијама, данас нису изнесени никакви валидни докази за доношење овакве одлуке, изјавио је Мирко Шаровић, предсједник СДС.


Пленковић за Невладиниће и остале: Ништа не може довести у питање Бљесак и Олују – заштитићемо своје команданте

Хрватски премијер Андреј Пленковић истакао је данас да је јасан став Хрватске о акцијама "Бљесак" и "Олуја", те оцијенио да хрватско државно тужилаштво може одбацити захтјев Тужилаштва БиХ за процесуирање хрватских команданата и тако ријешити проблем.Унутарефбиховски обрачун: Тужилаштво БиХ ухапсило директора ОБА – Османа Мехмедагића

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево је, по налогу Тужилаштва БиХ, ухапсило директора Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Османа Мехмедагића, саопштено је из Тужилаштва.


Повреда части: Државна заједница БиХ мора исплатити одштету српском генералу полиције

БиХ правоснажно мора пензионисаном генералу Полиције Републике Српске Горану Сарићу да исплати надокнаду због претрпљеног душевног бола и повреде угледа, части и слободе, одлучио је Уставни суд БиХ. Уставни суд БиХ је, одлуком коју је донио прије два дана, одбацио апелацију Правобранилаштва БиХ и потврдио рјешење Суда БиХ из децембра 2019. године.