Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Како се осјећате као слуге окупатора?

Прошли пут упитах, да ли смијете у затвор због Сребренице? Сада, рјешење насловног питања даје одговор зашто је наша земља тако сиромашна, технички назадна, образовно упропаштена, духовно полтронична, политички схизофрена и сировински експлоатисана.

среда, јун 5, 2024 / 14:04

Прошла колумна није људски ни осванула, а већ ми је ујутру стигао позив 033 позивног кода. Односно, завршило се дан раније моје уживо укључење за ТВ Информер из Београда, везано за резолуцију Сједињених Америчких Ентитета и њихових НАТО сателита, уз постројавање њима потлаченог дијела човјечанства, коју су удесили у Генералној скупштини Уједињених народа.

И естрада већ ради.

Глухих коверти и плавих телефона

Женски глас је изрекао моје име и презиме. Саопштио да зове из Тужилаштва БиХ, те да занемарим позив који су ми упутили за 30. мај 2024. године. Никакав позив нијесам добио. Кажем. Послат ми је на адресу. Каже она.

Кад је рекла коју, био је погрешан број. Није та, казао сам. Е, де сад да јој је ја сам кажем…

Ваљда је она нека полуга судске власти која глуми тобожњу државу, чудим се ја, те ако сам потврдио да је добила тражену личност, може преко ЦИПС-а да утврди која ми је адреса? Рекла да је преко њих и утврђена.

Да се не играмо глухих телефона, јер ником ништа нијесам крив и осјећам се врло слободно, рекао сам јој тачан број. Испоставља се да је и имала праву адресу, него је она мени лоше прочитала.

На крају, сам схвативши због чега ме тражи, сам сам се морао досјетити још нечег. Буџетског корисника плате, који би требао бити обучен за такве случајеве, упитати да ми се представи.

Ко сте ви уопште?

Рече да је Сања Камерић, помоћница тужиоца Биљане Голијанин.

Питао сам могу ли, кад им дођем у посјету, пријавити за кривично дјело изазивања вјерске и националне мржње уз помоћ лажи, извјесног Емира Суљагића? У гробљу оног што зову Меморијални центар Поточари, нијесу сахрањени они људи који су убиљежени на табли са улаза.

У питању је класични фалсификатор и мрзитељ, са пропагандним ангажманом, који је јавно свједочио да се згадио српског хљеба из пекаре у Брањеву, па га је морао бацити. "Није га могао дати ни цукама".

https://informer.rs/tv/live-tv/910037/danijel-simic-info-jutro

Ту се налазе гробови људи, који не да нијесу заробљени и стрељани од српских паравојних формација, већ нијесу ни умрли у јулу 1995. године. Чак ни у Сребреници. Већ 24. децембра 1992. године у Братунцу. Као Суљо Суљагић. Емиров бабо.

Рецимо, мој ћаћа лежи под плочом на гробљу Св. Пантелија у Бањој Луци и на њој не пише да је погинуо при заузимању Кијева 2025. године.

Муко туђа, пређи на другога

Јој, немојте то нама, предајте ви то на протокол. Одговор је српског представника у установи Канцеларије високог представника за БиХ. Тзв. Тужилаштва БиХ, чији је ОХР оснивач. Као и Суда БиХ. Заједно уз тзв. Уставни суд, гдје странци и муслимани прегласавају хришћанске урођенике, чини заокружен низ средњовијековно недемократских, безаконичких институција. Основаних по феудалном принципу: противправним насиљем окупатора.

При свему овоме, Сања Камерић и Биљана Голијанин ме и зову на малтретирање, управо због лажне кривичне пријаве тог веселника, Емира Суљагића!

И све то дисциплиновано раде по октроисаној вољи рахметли земаљског поглавара Босне и Херцеговине у оставци – држављанина Аустрије – Валентина Инцка, коју проводи званично неименовани оберштрумпфирер Кристијан фон Шит из Дојчестана.

И није их срамота.

Када сам напоменуо, да сам већ два пута ишао на разговор у Сипу и не знам шта сад још хоће од мене, рекла је (цитирам): Да дођете код нас, да вас мало ми још испитамо. Одговорио сам: Госпођо, ви то хоћете да ја о свом трошку беспотребе идем у Сарајево?

Док ми је у позадини нешто чантрљала, како као осумњичени немам право на рефундацију путних трошкова, одједном сам, изненадивши и себе, испуцао:

Могу ли ја вама поставити једно људско питање?

Ово је, дакако, моје виђење овог разговора, али он је постао знатно занимљивији након тога. Направила је грешку и механички пристала, на шта сам одапео:

Јесте ли свјесни да овим што сад радите, што позивате држављанина Републике Српске, да испитујете његову кривицу по закону о вербалном деликту, а који је наметнуо странац, ви не само да гушите слободу говора у политичке сврхе, него да сте ви, заправо, слуге окупатора?

Госпођа Сања се насмијала.

А обома нам није смијешно. Њој кудикамо мање него мени, јер моје кривице нема. А њене да. Генерације које долазе, памтиће њено име и презиме као сарадника, односно слугу окупатора.

Посљедњи сам кога би се могло теретити за било шта приближно изазивању вјерске и националне мржње, јер ја саплеменике Емира Суљагића већ деценијама називам исламизираном браћом. Позивам их на разговор, који они одбијају, у настојању да комуницирају искључиво кривичним пријавама, по безаконичком кадијању германских окупатора.

Биљана Голијанин и Сања Камерић, неће позвати Суљагића и друге Суљагиће на одговорност за доказане преступе. Чак ни по пријави. Све и да насиље надамном врше чисто да би нешто отаљали, јасно је да су Емири Суљагићи свете краве за њих у том тзв. Тужилаштву БиХ. Непоступање по његовој пријави, може значити крај каријере, јер ту нико није зато што је стручњак. Још мање јер има осјећај за правду и право.

Утицај Емира, односно Шеика, Слултана и Канова из Ефбиха, на странце који командују нашим судством, кудикамо је већи него мој. Моје име је обичан број на листи за сјечу кнезова.

Замислите се

Пола од овог насиља и биједе коју трпимо од почетка деведесетих, не би нам се дешавало да кажњавамо колаборационисте. Обзиром да су на највишим државним функцијама људи, који су раније говорили или дјелали неопростиве ствари против Српске и Срба у цјелини, новом нараштају је сад дубоко укоријењен тај систем вриједности.

На своју земљу и народ можеш изручити колико год зла. На крају, не само да ће ти све бити опроштено, него ћеш се и сам моћи наћи за кормилом, као доносилац одлука везано за судбину Српства.

Недавно смо доживјели распад Удруге БХ новинари са Башчаршије, јер ни случајни Срби из Бањолучке подружнице, након 15 година вјерне службе, нијесу довољно добри. Нити ће икада бити.

Спахилук је тражио од "Бањолучке раје" да се посеру сами себи у уста. Али тако, да говно не падне на земљу, већ право њима у раље. Што они, као подуговарачи за окупатора, нијесу могли извести за те паре. Па су раскинули уговор. Сада је Удруга БХ новинари поново и формално Удруга новинара Ефбиха. Медијски јањичари су узалуд замијенили ђонове трбухом и вријеђали мене и друге српске родољубе, . Њихови господари су их поставили на мјесто.

Да ли се тако доказују "кућни Власи", када предсједника Удружења новинара Републике Српске, зову на испитивање да је учинио непостојеће кривично дјело, гушећи основна људска права као што је слобода говора, стварно не бих знао. Никада нијесам био један од њих.

Знам зато, да при том мисле како им у том послу неће бити ни мало непријатно.

А биће. Обећавам. Нијесам ни ја тиква без коријена.Оставите одговор