Нека се објави: Један посланик тражио укидање Закона о Тужилаштву и Суду БиХ

Милорад Којић сматра да је то једини адекватни одговор на неуставне покушаје замјеника предсједавајућег Представничког дома Дениса Звиздића у вези са овим законима.

четвртак, 2 новембра, 2023 / 16:18

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је Срни да ће већ данас у парламентарну процедуру упутити приједлог закона о престанку важења Закона о суду и Закона о тужилаштву БиХ.

"Иницијатива Звиздића о наводном врховном суду БиХ заиста је одступање од договора који су били у вези са успостављањем апелационог одјељења Суда БиХ у Бањалуци", додао је Којић.

Он је рекао да је очигледно да Звиздић жели да успоставља нешто што је неуставно и да на тај начин изађе из оквира свега што би требало да буде предмет договора и онога што је међу 14 приоритета ЕУ, али то сигурно није закон о Суду БиХ.

"Имајући у виду ту некоректност, ја ћу већ данас у парламентарну процедуру упутити законе о престанку важења Закона о суду и Закона о тужилаштву БиХ јер је то је једини адекватан одговор на неуставне покушаје Звиздића у вези са овим законима", навео је Којић.

Према његовим ријечима, упућивање у процедуру ова два закона заиста је поштовање Устава БиХ, јер ни Суд нити Тужилаштво нису уставна категорија.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић саопштио је да је упутио у хитну процедуру лекс специјалис закон о врховном суду БиХ.Оставите одговор