Доскочили Скаки: Предложен притвор за бившег градоначелника Сарајева

Тужилаштво Кантона Сарајево предложио је Општинском суду одређивање једномјесечног притвора за Абдулаха Скаку, осумњиченом за више кривично-правних радњи током мандата градоначелника Сарајева.

четвртак, мај 25, 2023 / 12:33

Притвор му је предложен због опасности од бјегства, те због опасности да би боравком на слободи могао утицати на свједоке, прикрити доказе и због опасности од понављања кривичног дјела, саопштено је из кантоналног Тужилаштва.

Бивши градоначелник Сарајева и актуелни амбасадор БиХ у Катару Абдулах Скака ухапшен је у уторак, 23. маја, у оквиру оперативно-тактичке акције "Визионар".

Он је осумњичен за кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, несавјестан рад у служби, кривотворење службене исправе, давања дара и других облика користи и повреду равноправности човјека и грађанина.

Тужилаштво га терети за незаконито запошљавање четири савјетника, незаконито трошење новца из буџета града, за давање дара у вези с избором предсједавајућег Градског вијећа, а све како Богић Богићевић не би могао бити изабран за градоначелника Сарајева, односно како би себи издејствовао други мандат на тој позицији.

Скака је осумњичен да је грант средства давао њему блиским невладиним организацијама у којима су били ангажовани чланови његове породице, као и за кривотворење финансијских извјештаја у којима није приказивао донације које је град добио.

Под истрагом је и због незаконитог одобравања средстава града Сарајева за изградњу расвјете у викенд насељу Рајски До у општини Трново у Републици Српској, гдје се налази и његова викендица, те због кривотворења документације везане за довођење пројекта болида "Формуле Е".Оставите одговор