Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Коме је мрска, било каква Српска?

Постоји одређена идеолошко-стилска формација, којој смета било каква Српска. Уједињена, разједињена, позитивна, РХ или НДХ негативна, умјерено континентална, права, крива, тангентна; а посебно конкретна.

четвртак, 15 октобра, 2020 / 12:15

Довољно је истакнути чињеницу, да су тзв. Уставни судови (тзв. БиХ и полу-тзв. РС једнако), пресуђујући по амандманима које је наметнуо један човјек, странац, званично образложили да су српски народни симболи, двоглави орао са оцилима и химна Боже правде, "увредљиви за друга два конститутивна народа".

Требају стога, бити избрисани из јавности и колективног памћења, као што је то учињено са чињеницом да је тај Уред високог представника у Сарајстану, још прије двије деценије, забранио епску пјесму Орање Марка Краљевића у уџбеницима за основну школу у Републици Српској – са истим образложењем.

"Увредљива" је другим народима.

РС – Резерват за Србе

Постдејтонски Франкенштајн, звани БиХ, почива отворено на мржњи према Србима и било чему што их обиљежава! То нико не крије. Нико се ни не буни.

Дакле, ако је чак и у резервату Ер-Ес увредљиво тако кардинално обиљежје за један народ, као грб и суперхеројска варијанта фикционалног Марка Мрњавчевића, остало је за стријељање без суда. Потпуно реактуелизујући таквим ставом страх од понављања Покоља, који је темељни узрок грађанског рата 1992.

Непријатно је само постојање именице Србин.

Поготово у јавном простору. Свако има право да вам каже, ако игдје покажете да сте то што јесте, како га вријеђа ваше постојање. Ако га не сакривате, сами сте криви за насиље којем ћете, прије или касније, бити подвргнути.

Није ти ово, јаране, Србија

С друге стране, уколико сасвим научно изјавите да је плави грб са златним љиљанима, као симболом крста, грб "краља Срба, Босне и Поморја", крунисаног 1377. године у православном манастиру Милешева, Република Србија; то је доказ ваше "континуиране геноцидне намјере".

Он, опет, не образлаже зашто су Срби на попису и изборима у Ефбиху статистичка грешка, док исламизирана браћа у Српској имају редовне посланичке мандате. Али за тим, као и за историјским чињеницама, свеједно никог није брига. Посебно српске званичне политике.

У Српској је, кроз њене установе, одавно већ опошљено идентитетско затирање српског етноса. Мирно, уз наглашену сарадњу изабраних представника, одрађено пола онога, због чега је Дон Мило Ђуканезе страдао на првој изборној промјени власти икада у Црној Гори.

Српски национални специјалитет: Наживо скухана жаба

Испоставило се да је исувише скоро, да стави себе и отворено усташку идеологију које се одрекао и њен творац Милован Ђилас, као мотив који је јачи од Ивана Црнојевића, Василија Острошког, Његоша или Николе Петровића, који су сви редом били тешко загуљени Срби.

Па да почне хапсити и затварати за истицање црвено-плаво-бијелих тробојки. Заставе Црне Горе до његовог кнежевског ковања еура са својим ликом, мимо царске, Душанове, силне власти на три мора.

Брзоплет био, врат сломио.

Занимљиво, једино је српска тробојка била нешто што окупаторски судови нијесу нашли да је увредљиво у Српској. Сад ће се то, кроз литијске профитере као Бечић или Абазовић, наставити много мирније и успјешније. По македонско-републичкосрпском сценарију. Као специјалтет српске националне кухиње треба зато увести јело "наживо скухана жаба".

У Српској пола усташког посла готово

.Латинизован амблем и шлагер за химну, јесу један чврст и одлучан корак у хибридизовању Срба у Брбе. Што је еквивалент Хрбима у Хрватској. Или Монтенегринима у Црној Гори.

У Хрватској је тај процес завршен, као и у Ефбиху, наглим физичким истребљењем народа којем је, као припрема протјеривања, посљедњи ћирилични часопис у Социјалистичкој Републици Хрватској, штампан 1971. године.

Сербски плебс данас више не пише својим писмом ни у Србији, а сва подручја са којих су колонизовани кроз "Осму офанзиву" у Аутономну Покрајину Војводину (Лика, Банија, Кордун, Равни Котари, Купрес, Гламоч, Грахово, Крупа, Петровац); без обзира на српску већину и 1995. године, припали су Кроацији и Ефбиху. Како је тим планом и било дугорочно предвиђено.

За АП Косово* је био одређен други план. Са све звијездом петокраком.

Послушан и стрпљив, к’о Србин

Широм свијета су се психолози и психијатри чудили марвеној послушности, којим су се Срби одазивали на позив "нове власти" у Независној Држави Хрватској "на разговор". Након мучења, стрпљиво и у колони по један, повезани би чекали да их закољу или умлате, те баце у јаму.

Потпуно се исто дешава сада, док чекамо да предвидиви тзв. Суд БиХ, одлучи о марифетлуку Централне изборне комисије из Тамног вилајета, која се очигледно мора одбацити.

Врховни кадилук, тзв. Уставни суд тзв. БиХ, већ је уз три странца и две неоспахијске персоне, пресудио о неуставности 9. јануара, а спремала се и апелација о недопустивости имена једног од саставних дијелова државне заједнице, која је под тим условима основана.

Република Српска је нешто преодвратно

Заједно са грбом, химном, увођењем термина "босански језик" у Врбањце код Котор Вароши и цијелу Републику Србију (Србију, не Српску), уз постепено "где сте, бре, Босанци" из Београда; потпуно непримјереним ће учинити сваки разговор о Србима западно од Дрине.

Као што кости већине Срба страдалих у Покољу и даље леже у тим јамама гдје су их бацили родоубиственици под благословом Католичке цркве и Исламске заједнице, сада донирани новцем, дипломатијом и силом Запада ако треба, сами треба да, по команди, смањимо број својих жртава у Јадовну и Јасеновцу.

Признамо да смо нижа раса и немамо људска права. На шалтеру с ногу попунимо уплатницу и искеширамо таксену марку за одобрење да се самоукинемо. Послије све почистимо за собом и угасимо свјетло.

Не приказујте нас какви јесмо, ускратићемо вам људска права

Уколико данас једној странци, односно њеним кандидатима, буде ускраћено људско право да буду бирани и то само јер су у неукусном, мало је рећи занатски криминално укројеном споту, рекли тачно оно што се прича у мултиетничким кафанама региона, а посебно око Башчаршије, вјероватно се неће десити ништа.

Смијенили су они нама и легално изабраног предсједника Николу Поплашена, читав списак људи (углавном из некадашњег СДС) остајао је без људских права до степена одузимања личних карата – па ништа. Ујео кењац магарца.

Све је то могуће, и тада и сада, јер су други Срби допустили.

Да ли обичном ћутњом, да ли активним учешћем као 13 српских генерала (од 93 свеукупно) у војсци Анте Павелића, свеједно је. Резултат је исти.

Балије и усташе, навикните се да постојимо <3

Зато, у своје лично име, али сигуран сам и у име Фронтал.РС који ово пристаје да објави, обећавам да ће исламизирана браћа наредних мјесец дана изборне кампање читати одјек онога што као сасвим нормално емитују њихови медији. О Србима, Српској, Србији, а посебно ових дана о Црној Гори.

Само се Србима баве. Поваздан. Са страшћу.

Вријеме је да се и ми сјетимо њих, те обиђемо родбину. Размазили смо их превише толеранцијом и увиђавношћу нормалних, суверенистичких и антифашистичких концепата, па је вријеме да стилска формација инстант-оријенталног донираног плачипизма добије по дебелим гузовима, ушушканим у агресорску сећију.

Дали су себи превише фурсета, па је сезона лова на балије и усташе у Влахистану званично отворена.

Желим вам добар поглед!