УС: ЦИК је продужена рука СДА – Добој алиби за Сребреницу

Одлука Централне изборне комисије да не објави резултате за Град Добој и Општину Сребреница у Републици Српској, потпуно је оголио улогу ЦИК-а као продужене руке СДА, чији се пољуљани рејтинг и лоши изборни резултати покушавају поправити стварањем и пласирањем афера у Републици Српској и то у Сребреници, за коју Бошњаке вежу посебне емоције.

Шаровић: Десила се изборна крађа – поновити изборе у Новом Граду

У Новом Граду, у мјесту Сухача, данас је поново дошло до крађе гласова као и на дан избора, због чега су избори у том мјесту претходно поништени . Међутим, направљен је исти сценариј подметања фалсификованих гласачких листића, каже предсједник СДС Мирко Шаровић.


Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи – осјетиће реакцију народа

Још увијек је неизвијесно да ли ће власт посегнути за законом којим жели да обезвласти градоначелнике. Уколико се обистине ове најаве онда не би било изненађење да се као посљедица чује и глас самих граћана чија би изборна воља била директно угрожена.


ПДП: Развлашћивање градоначелника би био недемократски и антиуставан поступак – имаћемо снажан одговор

Данас је у Бањој Луци одржана сједница Колегијума Предсједништва Партије демократског прогреса чије тема су били протекли локални избори и актуелна политичка ситуација.Министарство: Од понедељка политика више није добродошла у школама

Према информацијама Републичке управе цивилне заштите, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, извршена је дезинфекција у свим основним и средњим школама у Републици Српској, Дому ученика Добој те у установама културе чије су просторије кориштене као бирачака мјеста за локалне изборе 15. новембра 2020. године.