Додик: Није поштено, борићемо се против одржавања избора 2022.

Предсједник СНСД Милорад Додик стигао је у Добој на састанак с градоначелником Борисом Јеринићем који је као кандидат СНСД на овим локалним изборима освојио највише гласова, али његов мандат није потврђен јер је ЦИК донио одлуку да поништи изборе у овом граду. Додик је казао како ће СНСД кренути већ с припремама да спријечи одржавање избора 2022. године у Српској.

четвртак, 21 јануара, 2021 / 16:26

Додик је поновио како ЦИК "није изабран у складу са законом, да су доносили незаконите одлуке, а да је једна од њих била одгађање избора”.

"Не могу да пониште довољно избора у РС колико ћемо ми побиједити. Овдје народи у РС, Срби морају увидјети да су мјеста Бошњака фаворизована, да нису дирнута, само су поништена тамо гдје су Срби. Покушава се наметнути да не поштујемо процесе. Ово је директно у функцији бошњачке политике и политичког Сарајева који жели креирати те односе. Сва наша грађанска изборна права су погажена у Сребреници и Добоју. И у другим мјестима у ФБиХ је било приговора за изборе па тамо нису поништени. Шаровић, Бореновић и њихови који се хвале да су правници су одлучили да направе договор с муслиманима у Сарајеву. Шаровић и Бореновић да проблематизују Добој, а муслимани Сребреницу и нашли су компромис да то подрже. Жалићемо се Суду као партија, али и то је безвезе јер је то све једна логика. РС не смије да одустане од свог права на статус. СНСД ће почети с активностима да онемогући изборе 2022. године на територији РС”, рекао је Додик.

Подсјетимо, Јеринић је раније био кадар СДС када је дошао на функцију градоначелника Добоја. У Добоју су крајем децембра одржани и протести присталица СНСД на којима су изразили незадовољство због непотврђивања изборних резултата у том граду.

На данашњој сједници ЦИК поништени су резултати избора у Сребреници и Добоју.1 КОМЕНТАР

  1. Зар није основно предуслов успјеха у црвеној секти то:
    1) Да ти матер није Српкиња
    2) Да ти је отац профитер или дезертер
    3) Да волиш Сарајево а Републику Српску само онолико колико је можеш грозно пљачкати

    Нашли се они коментарисати мјешовити брак,они који у себи имају имају српске крви колико и Zeiss.

Оставите одговор