11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Странке у Сребреници јединствене: Гласајте за Грујичића, не расипајте гласове на оне који нису прошли цензус

Лидери свих српских политичких странака у Сребреници поново су дали јединствену подршку заједничком кандидату и досадашњем градоначелмику Младену Грујичићу.

уторак, 2 фебруара, 2021 / 14:20

Грујичић је данас на конференцији за новинаре са предсједницима локалног СНСД-а Радомиром Павловићем и СДС-а Момчилом Цвјетиновићем позвао српски народ, односно бираче да у што већем броју изађу на изборе и покажу да су неоправдано поништени избори у овом мјесту на којима је Грујичић остварио побједу са 1.200 освојених гласова више од бошњачког кандидата за начелника Алије Табаковића.

Према прелиминарним резултатима, српске политичке партије биле су освојиле и натполовичну већину у сребреничкој Скупштини општине, а бирачи су данас позвани да поново изађу на изборе и дају гласове оним странкама које су прошли пут прешле цензус, да се не би расипали гласови и губили мандати српских странака.

Актуелни начелник општине и заједнички српски кандидат за ту дужност Младен Грујичић рекао је да су учинили све да изборе добију фер и демократски, али да су они неоправдано поништени и преостаје да се окрену поновном организовању избора и да се што боље припреме за њих.

Грујичић је указао да је политика СДА довела бошњачки народ, али и општину у тешку ситуацију.

"Не можемо да функционишемо јер није усвојен буџет нити смо добили неке смјернице како да општина функционише у овом периоду када је Скупштина распуштена. Ова агонија се наставља и то ће осјетити сви грађани Сребренице. Очекујем да ће препознати ко је према њима добронамјеран. Тврдим да су избори били фер и да су се ситне неправилности и пропусти могли другачије отклонити да се не понављају избори на свим бирачким мјестима", навео је Грујичић.

Павловић је позвао бираче да се масовно одазову и изађу на изборе и да имају у виду да је бошњачка Коалиција "Моја иницијатива Сребреница" најавила да је њен циљ да се измијени изборни закон за Сребреницу и да се она прогласи дистриктом.

"Бошњачка порука да Сребреницом не могу владати Срби је дискриминаторска и неприхватљива и због тога позивам српски народ да масовно изађе на изборе, да се потврди новембарска побједа и да не дају гласове малим политичким партијама које не могу прећи цензус јер се тиме расипају српски гласови и губе одборничка мјеста", поручио је Павловић.

Цвјетиновић је рекао да СДС пружа максималну подршку српском кандидату за начелника Грујичићу и указао на апсурдност да бирачки списак остане непромијењен што би значило да они фиктивно пријављени у Сребреници због избора, а који су се одмах одјавили из ове општине, могу поново гласати, а да неће бити омогућено да гласају онима који су то право стекли у периоду од закључивања бирачког списка до термина поновног одржавања избора.

"Та неправда и незаконитост се не смије дозволити", поручио је Цвјетиновић, изражавајући наду да ће се ЦИК коначно руководити искључиво правним, а не политичким мјерилима.