Скандал: Двоглави орао на основној школи у БЛ!?

Без обзира што је Уставни суд Босне и Херцеговине још 31. марта 2007. године укинуо грб са двоглавим орлом и химну Боже правде, на основној школи Петар Петровић Његош у Бањој Луци и данас, 2021. године можемо видјети овакав забрињавајући призор.

уторак, фебруар 2, 2021 / 17:18

Четници не мирују: Великосрпска индоктринација од најмлађих дана

Геноцид у школским клупама: Фашистичка обиљежја на просветној установи у Бањој Луци

Агресија на БиХ никад није престала: Застава Србије на основној школи у ентитету еРеС

Овакав увод и наслове, уз позив на хитну реакцију Високог представника да казни надлежне смјенама, забраном учешћа у политичком животу и одузимањем личних докумената; читали би да Фронтал.РС добија паре откуд се напасају Невладинићи.

И да је ово 2007. година.

Овако је очит примјер да би власти у Српској требале без велике помпе да врате у употребу двоглавог орла, јер је то наше право и обавеза као слободних људи.

Ако хоћете и конститутивног народа, који ће прије или касније да се сјети да су амандмани по којима је пресуђивао тзв. Уставни суд БиХ и Уставни суд РС, у Устав РС унешени непроцедурално и нелегално.

Онда ће се и у широким народним масама поново заорити Боже правде. Кад већ многе државне иституције, као Музеј Републике Српске, још увијек задржавају свој логотип са двоглавим орлом и апсолутно никог није брига или се нешто десило, зашто се то не чини?

Зрело је.

Пробајте, ништа се неће десити!

Дакле, једна школа, а далеко од тога да је једина, у својој празничној галантерији има заставу која није чак ни званична застава Србије, нити је икада била званична у Републици Српској. Обзиром да грб нема љиљане под ногама двоглавог орла, јасно је да из периода 1992. – 2007.

И шта с тим?

Ништа.

Остала људима у магацину, служи их, зашто да купују нову и троше државни новац улудо? Квалитетне је израде.

Апсолутно никог није брига. Нико нас неће бомбардовати ако Влада РС и Предсједник РС на своје меморандуме и службене просторије врате званични грб Републике Српске под којим је потписала мировни споразум у Дејтону.

Шта Срби или српски представници у Сарајеву раде поводом тога што на установи на коју паре иду и из Српске, на "заједничкој" Националној библиотеци Босне и Херцеговине у дну Башчаршије пише: "српски злочинци"?

Ништа.

Е, то ће радити и муслимански у Бањој Луци кад буду видјели двоглавог орла који њих ни на који начин не вријеђа, колико је њихова увреда написмена и остављена за успомену. Чаршили талибани се ослањају искључиво на силу страног фактора, а највише да зна гдје је ме(х)ко мјесто за увртање меса и костију домаћих корумпираних политичара. Уколико тога не буде било, немоћни су.

Сви у свијету тренутно имају паметнија посла, да би се замарали тиме шта ради са својим обиљежјима једна мала република у лабавој државној заједници са још компликованијим Ефбихом, који тек не зна шта хоће са собом. Од 2007. године та федерација кантона нема заставу, те као државни субјект у симболичком смислу ни не постоји.

Када су свима пуна уста српства пред изборе, могли би послије избора урадити макар неке симболичне потезе? И вратити наше симболе из старине.

То је неопходно за повратак достојанства и демократске воље апсолутне већине грађана Републике Српске и уједно одбрана права једног народа на своја национална обиљежја, културу и традицију; која нам је гарантована споразумом који непрестано мијењају прегласавањем по наметнутим амандманима у наметнутном квазисуду из Сарајстана, у којем странци и муслимани имају увијек већину.Оставите одговор