Милан Благојевић: Одговор Борељу

Господин Жозеп је безуспјешно својом колумном желио оставити утисак наводно непристрасног посматрача овдашњих неприлика, јер је иза те танке фасаде прозирна његова осуда Републике Српске и њеног легитимног настојања да одбрани себе, свој уставни интегритет од бројних атака супротних Уставу БиХ.


Главни одбор СДС: Узећемо Инцка и Уставни суд БиХ у своје руке

СДС више неће чекати већ ће у скором периоду дати властити став како да се ријеши политичка криза у БиХ по питању Инцкове одлуке као и питање одлука Уставног суда БиХ. Власт, у намјери да кризу пренесе у 2022.годину, није подузела ниједан потез и СДС ће преузети ствари у своје руке – један је од најважних закључака данас завршен сједнице Главног одбора СДС.

Додик: Српска и Срби су у подређеном положају

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Република Српска у подређеном положају и да се над њом врши тортура, оцијенивши неприхватљивим да Апелационо вијеће Суда БиХ поништи казну бившем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Мамуљину.


Не знате ко је седамдесетогодишњи Тудор Партиру? (нема везе истекао му је мандат)

Уставни суд БиХ производи искључиво проблеме, стављајући се у позицију законодавца, умјесто тумача закона. Али чланови овог међународног удруженог злочиначког подухвата против мира у Дејтону су непознати јавности. Потпредсједнику овог суда Тудору Пантируу престао мандат судије.


Додик: Нове одлуке Уставног суда БиХ би одвеле у Српску у нестанак

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да ће руководство Републике Српске наставити да брани уставну позицију онако како је планирано, те упозорио да би у супротном Српска могла нестати након само неколико нових одлука Уставног суда БиХ.Бореновић: Одлуке Уставног суда БиХ су политичко насиље

– Одлука Уставног суда БиХ, којом проглашава неуставним поједине одредбе Закона о шумама Републике Српске, односно у дијелу у којем се наводи да су шуме власништво Српске, није правни акт, него политичко насиље, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.Јесте ли изненађени: Чанковић Дане подржава Додика око Републике Шумске

Избор је наш" подржава позив Српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика "да доносиоци одлука у Републици Српској се окупе и у Народној скупштини пониште све што је изван Устава и Дејтонског споразума". Такав позив Додика подстакнут је и одлуком Уставног суда БиХ у којој се каже да је неуставна одредба да су шуме (које се налазе у Р. Српској) власништво Српске.


Додик из Београда поручио да је Инцко кукавица, а Шмит неслучајно Нијемац као и најновији судија Уставног суда БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Београду да је високи представник у БиХ Валентин Инцко обична кукавица јер је тек пред одлазак из БиХ, и да се не би суочио са Републиком Српском, донио закон који представља у суштини дуго припреману стратегију.