Мијењали би име Српској, као својој нацији: Цвијановићка поручила Ленди да има бујну машту

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да Бошњаци хоће државу, а не знају да се понашају као држава, хоће поштовање других, а немају поштовање за своју државу, хоће, тобоже, њен успјех, а све раде да остане неуспјешна и више туђа него што је наша који у њој живимо.


Милан Благојевић: Да ли је Уставни суд РС признао Шмита за високог представника?

Какве пропусте дозвољава у свом раду Тужилаштво БиХ, а и судија за претходно саслушање Суда БиХ, може се видјети на случају предметне оптужнице Тужилаштва БиХ, број Т20 0 КТ 0024163 23 од 22.08.2023. године (објављене у неколико овдашњих медија), против Милорада Додика и Милоша Лукића.

Милан Благојевић: О једном важном правном питању у предмету против Додика и Лукића

Никада се од стварања Уједињених нација 1945. године па до данас није догодило да појединац, уз то још и странац, некој држави чланици УН умјесто њених институција наметне своју вољу, којом каже да ако се та воља не поштује чини се кривично дјело.


Милан Благојевић: Ропство Охаеризма

Нигдје на свијету, осим у БиХ, не постоји нити је постојало нешто што се зове државом чланицом УН, а да у њој законе може доносити ико други до надлежне институције те државе. Према Повељи УН, Дејтонском мировном уговору и Уставу БиХ, ако се држи до њих, не би то правно могло да се чини ни у БиХ.Жељко Будимир: Уставни суд БиХ је инструментализовани политички апарат против Дејтона

Крајњи циљ посљедње одлуке Уставног суда БиХ је да се зада најјачи ударац Републици Српској, да се она развласти и да више не постоји као конститутивни дио БиХ, изјавио је данас министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Жељко Будимир.


Српска чланица и предсједавајућа: Потпуно јединство око Уставног суда БиХ

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изразила је задовољство што је на састанку код предсједника Републике Српске Милорада Додика постигнуто потпуно јединство око будућег понашања и кретања када је у питању још једна немила и скандалозна ситуација коју је поново проузроковао Уставни суд БиХ.Златко Кнежевић, судија тзв. Уставног суда БиХ из Српске, иде у пријевремену пензију

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић потврдио је данас Срни да га је судија Уставног суда БиХ из Српске Златко Кнежевић обавијестио да ће поднијети захтјев за одлазак у пријевремену пензију.


Милан Благојевић: Правна неупитност имовине Републике Српске

Годинама се правно неосновано жели довести у питање имовина Српске, иако је она неупитна ако се узму у обзир аргументи на које овим текстом желим да укажем. Оно што слиједи у наставку је језик права, домаћег и међународног, који чини излишним сва настојања да се Република Српска развласти од њене имовине.