Живио беговат Изетбеговић – најистрајнији борац за независну Српску

Зар је заиста идеологија српског народа срозана на то, да је најјаснији подсјетник на животну важност Српске и неопходност што хитнијег раздруживања од Ефбиха, заправо странка коју је основао писац Исламске декларације?

Изетбеговићу, сједе ли у турском Уставном суду странци?

Уставни судови БиХ и Турске имају изузетно добру сарадњу, базирану на споразуму потписаном прије девет година, констатовано је данас на састанку предсједника ових правосудних институција са предсједавајућим Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.


Ефбихово спрдање са власницима војних станова ће их пуно коштати

Предсједник Уставног суда БиХ Златко М. Кнежевић тврди да ће се ФБиХ ускоро суочити са огромним финансијским проблемом зато што годинама занемарује да проведе одлуку Уставног суда БиХ која се тиче правичне накнаде бившим власницима војних станова.


Уставни суд БиХ потрошио 5,34 милиона КМ, фарбале се и канцеларије

Уставни суд БиХ потрошио је прошле године 5,34 милиона КМ, а добар дио трошкова односио се на високе издатке за накнаде страним судијама, њихова путовања, па и посебне захтјеве, попут осликавања канцеларија, пише “Глас Српске”.
Шта је ко рекао на Одлуку тзв. Уставног суда тзв. БиХ

Стално се истиче да је то услов да БиХ уђе у НАТО, а нико се не пита да ли народ у Српској то жели. Даље, од гомиле одлука тог суда, није их испоштовано на десетине, па нема разлога да ни ова буде у скорије вријеме.


Уставни суд БиХ одбио апелацију Српске: Војна имовина се може књижити на државу

Уставни суд БиХ је на последњој сједници донио одлуку којом је одбијена апелација Правобранилаштва Републике Српске, као вид жалбе на ранију одлуку Суда БиХ којом је наложено да се војна имовина у Хан Пијеску укњижи на БиХ.