Стевандић: Уставни суд се укључио у прљаву предизборну кампању

Предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић коментаришући одлуку Уставног суда који је данас ставиован снаге Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске, рекао да се овде ради о једној искључиво политичкој одлуци која фаворизује искључиво једну страну.


Милан Благојевић: Осврт на једну одлуку Уставног суда БиХ

Иако је донесена 26. маја ове године, тек је прије два-три дана на порталу Уставног суда БиХ објављена одлука тог суда, број У-2/22, о Декларацији Народне скупштине Републике Српске о уставним принципима те закључцима Народне скупштине о враћању уставних надлежности Републици Српској које је она, споразумно са Федерацијом БиХ, прије неколико година пренијела на ниво БиХ, и то у областима одбране, безбједности, индиректног опорезивања те Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

Стевандић: Уставни Суд БиХ и ОХР  неспорна потврда да је БиХ антиевропски, антидемократски и антихришћански протекторат

Гостујући на Хепи телевизији из Београда, предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић изјавио је да су Уставни Суд БиХ и ОХР неспорна потврда да је БиХ антиевропски, антидемократски и антихрисцански протекторат јер у тим неуставним органима нема домаћих изабраних људи већ наметнути странци раде у корист једног ( бошњачког ) народа.


Ој, кукавно Српство угашено, на Врачару јеси л’ васкрсено?

Као неком ко је на дан референдума 21. маја 2006. о свом трошку био у Подгорици, а сутрадан на Цетињу, било ми је јасно да је појава Дритана Абазовића у новој, а већ бившој влади Црне Горе, означила крај реформског полета од 30. августа 2021. Ипак, почетак и крај српског усуда у Црној Гори је уистину Здравко Кривокапић. Човјек који на васколику несрећу има све лоше особине Војислава Коштунице и ниједну добру.


Милан Благојевић: Одговор Борељу

Господин Жозеп је безуспјешно својом колумном желио оставити утисак наводно непристрасног посматрача овдашњих неприлика, јер је иза те танке фасаде прозирна његова осуда Републике Српске и њеног легитимног настојања да одбрани себе, свој уставни интегритет од бројних атака супротних Уставу БиХ.Главни одбор СДС: Узећемо Инцка и Уставни суд БиХ у своје руке

СДС више неће чекати већ ће у скором периоду дати властити став како да се ријеши политичка криза у БиХ по питању Инцкове одлуке као и питање одлука Уставног суда БиХ. Власт, у намјери да кризу пренесе у 2022.годину, није подузела ниједан потез и СДС ће преузети ствари у своје руке – један је од најважних закључака данас завршен сједнице Главног одбора СДС.


Додик: Српска и Срби су у подређеном положају

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Република Српска у подређеном положају и да се над њом врши тортура, оцијенивши неприхватљивим да Апелационо вијеће Суда БиХ поништи казну бившем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Мамуљину.Не знате ко је седамдесетогодишњи Тудор Партиру? (нема везе истекао му је мандат)

Уставни суд БиХ производи искључиво проблеме, стављајући се у позицију законодавца, умјесто тумача закона. Али чланови овог међународног удруженог злочиначког подухвата против мира у Дејтону су непознати јавности. Потпредсједнику овог суда Тудору Пантируу престао мандат судије.


Додик: Нове одлуке Уставног суда БиХ би одвеле у Српску у нестанак

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да ће руководство Републике Српске наставити да брани уставну позицију онако како је планирано, те упозорио да би у супротном Српска могла нестати након само неколико нових одлука Уставног суда БиХ.