Шмитови мајмунлуци: Не знате колику подршку имам у Српској…

Кристијан Шмит изјавио је да су политичари у БиХ "очигледно изгубили нит" и оцијенио да је стање, због оспоравања његовог дипломатског статуса, "као да мајмуни наступају у циркусу".

понедељак, 18 септембра, 2023 / 23:18

Шмит тврди да је он акредитовани дипломата, те да можда неки у Бањалуци не виде то тако, али да га то уопште не занима.

"Ни /предсједник Републике Српске/ Додик не стоји изнад закона, мислим да он то није сасвим добро схватио. Он није ни султан нити је аустријски нити кинески цар. Ово је као позориште. Ово је као да мајмуни наступају у циркусу", истакао је Шмит.

Он је додао да је ЕУ јако иритирана.

"Ако се одигравају овакве глупости, то не води БиХ ка чланству ЕУ. Ја сам увијек спреман за шалу, међутим, не могу се само глупости ваљати једна за другом", рекао је Шмит за подкаст "Ослобођења".

Шмит је навео да "Додик покушава да нападне двије институције које њему не одговарају, једна је ОХР, а друга Уставни суд БиХ".

"Он тренутно покушава да Уставни суд БиХ на такав начин организује, да он доноси одлуке онако како он то жели. То је тај отров за демократску будућност БиХ", рекао је Шмит, којег Република Српска не признаје за високог представника.

Шмит сматра да су политичари "очигледно изгубили нит".

"Они не знају колико подршке добијам и из Републике Српске, јер људи у Српској желе, као и сви други, да иду разумним путем, а не желе овакву циркуску представу", сматра ШмитОставите одговор