11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Доналд Наваљни Трамп има нове адвокате пред опозив и суђење за подстицање побуне

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп ангажовао је двојицу нових адвоката за своју одбрану неколико дана прије процеса опозива у Сенату.

понедељак, 1 фебруара, 2021 / 12:17

Трамп је синоћ саопштио да ће одбрану водити Дејвид Шон и Брус Л. Кастор млађи.

У саопштењу Доналда Трампа се наводи да су бивши предсједник и адвокати сагласни да је опозив неуставан.

Одлука о ангажовању нових бранилаца саопштена је пошто је пет адвоката одустало од одбране због неслагања око тога како треба поступити.

Трамп је желио да адвокати наставе да бране тезу масовне проневјере на предсједничким изборима на којима је наводно побједио демократа Џо Бајден, умјесто да се концентришу на легалност поступка опозива предсједника који није на функцији.

Суђење Трампу за "подстицање побуде" послије упада присталица бившег предсједника у Конгрес 6. јануара, треба да почне 9. фебруара.