ПДП: Спрема се нова изборна крађа у Добоју

"Наводи који су документовани на појединим истраживачким порталима да је једна особа преузела обрасце за чланове и замјенике чланова бирачких одбора за седам политичких субјеката на поновљеним изборима у Добоју показују да се припрема покушај још једне бруталне крађе изборне воље грађана Добоја на изборима 21. фебруара, рекао је члан Предсједништва ПДП-а из Добоја Слободан Васиљевић.

понедељак, 8 фебруара, 2021 / 18:43

"Такође је и чињеница да ће опозиционе странке уложити своје капацитете да спријече то кривично дјело и да организаторима изборних превара то овај пут неће поћи за руком. Симптоматично је и то да је особа која је преузела обрасце за свој политички субјект ‘Добој у срцу’, исте преузела за друге политичке субјекте који немају никакву политичку тежину, попут само по добојским изборима познате ‘Чапљинске алтернативе’, односно за оне политичке субјекте који су на прошлим изборима имали од 0 до 7 гласова подршке. И политичком лаику је јасно да ти субјекти служе само за преваре и фиктивно пријављивање чланова бирачких одбора", каже Васиљевић..

Васиљевић је позвао ЦИК БиХ и друге надлежне институције да реагују и испитају овај случај:

"Поред особе која је преузела обрасце за више политичких субјеката који међусобно ничим нису повезани, па ни коалиционим односом, логична је претпоставка да су у овај случај поново умјешани они који су на изборима у Добоју 15. новембра освајали по 100% гласова на више бирачких мјеста. Изборна превара је кривично дјело и вријеме је да све испитају и надлежне правосудне институције", истиче.

Он је позвао грађане Добоја да 21. фебруара без страха, уцјена и притисака изађу да гласају по својој слободној, демократској вољи:

"Само понављање избора на преко 80% гласачких мјеста показује да они који се служе разноразним манипулацијама нису свемоћни и да су поједине институције коначно почеле да раде свој посао", закључио је Васиљевић.Оставите одговор