Тик Ток претекао Гугл, постао најпосјећеније мјесто на глобалној мрежи

ТикТок сервис за размјену кратких видео снимака је у 2021. години постао најпосјећенији интернет домен на свијету, нашавши се испред прошлогодишњег лидера као што су Гугл, који је дио холдинга Алфабет, према подацима америчке технолошке компаније Клаудфлер Радар.


Блекаут блеја из МУП РС: Инстаграм, Снепчет и Јутјуб су свете латиничне ријечи, док Тик Ток може и српским писмом

Поводом 9. фебруара, Mеђународног дана сигурног интернета, добили смо нови званични списак од МУП РС са светим ријечима које се морају писати латиницом. По избору сачинитеља саопштења Мирне Миљановић, а да вјероватно ни она сама не би знала објаснити зашто је изабрала баш те. Ми кажемо из незнања и фолирања.


Договорена дјелимична отимачина: Трамп одобрио споразум ТикТока с Ораклом и Волмартом

Предсједник САД Доналд Трамп одобрио је споразум који ће омогућити да се апликација ТикТок и даље користи у тој земљи, захваљујући новој компанији "ТикТок глобал” којом би управљали Американци, тачније сарадњу кинеске апликације с Ораклом и Валмартом.


Кина би радије угасила ТикТок у САД, него да га принудно продају

Кина се противи томе да власник компаније ТикТок, кинеска фирма "Бајт денс”, принудно прода дио пословања те фирме у Америци и више би волио да се апликација једноставно угаси у САД, преноси Ројтерс позивајући се на три неименована извора упозната с ситуацијом.