Бајден зауставио правни поступак против кинеских апликација, ТикТок остаје у САД

Амерички предсједник Џо Бајден, зауставио је правни поступак против ТикТока и ВиЧета.

понедељак, 15 фебруара, 2021 / 20:06

Како преноси ББЦ, Доналд Трамп, сматрао је да обе апликације представљају пријетњу националној сигурности, стога је настојао да их забрани. Кинеске су компаније одмах предузеле правне мјере против могућих забрана, а нова ће управа поново провјерити представљају ли апликације опасност.

То је добра вијест за ТикТок и ВиЧет јер то значи да ће моћи нормално да раде у Сједињеним Америчким Државама (САД) док ће се, како се наводи у правним документима, ново особље "упознати с проблемима у овом случају"

У свијету чак милијарда људи користи ВиЧет, али их је свега два посто из САД-а, док је ТикТок далеко популарнији и има око 100 милиона америчких корисника.

Власник апликације БитДенс већ је био у поступку склапања договора с Ораклом и Волмартом, према којем би се америчка испостава ТикТока претворила у самостални ентитет у сврху избјегавања могуће забране. Но како ствари засад стоје, договор би се могао отказати ако Бајденова администрација покаже блажи приступ према кинеским апликацијама.Оставите одговор