Гадафијев син пуштен из затвора у Триполију након седам година

Либијске власти ослободиле су Садија Гадафија, сина бившег лидера Либије Муамера Гадафија, након што је седам година провео у затвору у Триполију по изручењу из Нигера, саопштио је именовани премијер Либије Абдул Хамид Мухамед Дбеиба.


Почео устанак у Триполију

Снажна пуцњава из аутоматског оружја и серија експлозија потресле су либијску пријестоницу Триполи, док команданти побуњеника, чије се снаге налазе на неколико десетина километара од пријестонице, тврде да немири сигнализирају почетак напада на Гадафијево главно упориште.


Џефри Фелтман одбројао дане Гадафију

Дани либијског вође Моамера Гадафија су одбројани, док побуњеници остварују војне побједе а лидери опозиције морају да раде заједно како би се припремили за власт, рекао је данас помоћник америчког државног секретара Џефри Фелтман.Гадафијева војска се повлачи из Мисурате?

Напади из ваздуха западне алијансе могли би присилити либијску војску да се повуче из Мисурате и борбу са побуњеницима препусти локалним племенима, рекли су званичници.Joш мало санкција Либији

ЛУКСЕМБУРГ – Земље Европске уније сагласиле су се да прошире санкције Либији, замрзавањем рада 26 компаније и два приватна лица, у намери да приморају Муамера Гадафија да напусти власт.


Кладите се на сигурно: Гадафи у Хагу?

Моамер Гадафи мора да оде из Либије, али није јасно гдjе. То га, међутим, неће амнестирати од кривичне одговорности за наводне злочине које је већ починио над цивилима у својој земљи