Вукота: Посветити већу пажњу најзаслужнијима за стварање Српске

„Српски народ је био сложан око заједничке идеје, јединствен и уједињен и зато је одбранио западне границе Републике Српске у агресији Хрватских оружаних снага“, поручио је данас предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица у Козарској Дубици на обиљежавању 23 године од одбране западних граница Републике Српске од хрватске агресије.


Министарство за избјеглице финасирало католичку црквену дворану у Дубици

Савјетница министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Марија Рапо присуствовала је данас прослави заштитника жупе Узвишења Светог Крижа у Козарској Дубици. Овом приликом посвећена је и благословљена црквена дворана у чију је изградњу Министарство уложило значајна средства.

ПДП Козарска Дубица шаље саопштење у домену еколошке политике

Општински одбор Партије демократског прогреса Козарска Дубица упозорава јавност, мјештане Козарске Дубице и надлежне институције да је услијед великих врућина протеклих дана, дошло до ширења несносног смрада из канала који из предузећа „ХПК“ Драксенић одводи отпадне воде према ријеци Сави, због чега је здравље мјештана најозбиљиније угрожено.


Преорали земљу да га нађу: Интерол пронашао трактор са потјернице у Козарској Дубици

У Козарској Дубици пронађен је трактор вриједан 92.500 евра који потражује Интерпол. Да се за овом пољопривредном машином трага на међународном нивоу, откривено је у понедјељак, када је приватно предузеће покушало да га региструје у Козарској Дубици.Како је покрадена Козарска Дубица

Општина Козарска Дубица је осиромашена и опљачкана, задужена и без могућности да те дугове враћа, говоре извјештаји о буџетском расипништву у протекле четири године.


Дубица: Протестна вожња тракторима

Око 100 пољопривредних произвођача из Козарске Дубице, мирном протестном вожњом у тракторима, изразило је данас незадовољство одлуком о додјели концесија на обрадиво пољопривредно земљиште на подручју те општине и затражило од ресорног министарства хитно поништење те одлуке.Студенти цртају регулациони план пословне зоне у Дубици

Најуспјешнији студенти треће године Архитектонско-грађевинског факултета Универзитета у Бањалуци радиће у наредна три мјесеца на изради идејног пројекта регулационог плана за преосталих 46 хектара земљишта предвиђеног за изградњу другог дијела пословне зоне „Липова греда“ у Козарској Дубици.


Кинезима лекција „Српског пословања“

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Још два држављанина Кине пријавила су раднице књиговодствене агенције „КиМ“ Лепу Ковачић (51) и Љубицу Мирић (50) из Козарске Дубице да су оштетиле њихове фирме за више од 57.000 КМ, речено је Срни у полицији.