21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Вукота: Посветити већу пажњу најзаслужнијима за стварање Српске

"Српски народ је био сложан око заједничке идеје, јединствен и уједињен и зато је одбранио западне границе Републике Српске у агресији Хрватских оружаних снага", поручио је данас предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица у Козарској Дубици на обиљежавању 23 године од одбране западних граница Републике Српске од хрватске агресије.

уторак, 18 септембра, 2018 / 13:08

" У времену кад је постало извјесно да је рат окончан у БиХ , Хрватска са својим оружаним снагама извршила је агресију на Републику Српску, и то је још један од крвавих пирова са намјером да се направи што већа штета српском народу и да се по старом обичају непријатељи напију српске крви", рекао је Говедарица.

Он је додао да се та времена никада не смију заборавити, и да увијек треба да буду дубоко урезана у све Србе.

"Сви они који су стварали и бранили Српску морају да имају своје заслужено мјесто на начин како то дефинишу законска рјешења и прописи", рекао је Говедарица. Он је изразио увјерење да ће се у наредном времену посветити већа пажња свим категоријама које су најзаслужније за стварање Републике Српске.

"Прошлост не смијемо да заборавимо, из ње морамо извући поуке, а морамо да идемо у будућност ка просперитету јер је то наша обавеза према народу који вијековима живи на овом простору", нагласио је Говедарица.

Помену жртвама и полагању вијенаца присуствовао је српски члан Предсједништва БиХ
Младен Иванић, и друге политичке личности Републике Српске.20 КОМЕНТАРА

 1. Ево га опет!
  Петља се тамо ђе му није мјесто.

  Може ли ми неко растумачити следећу Вукотину мисао: “У времену кад је постало извјесно да је рат окончан у БиХ , Хрватска са својим оружаним снагама извршила је агресију на Републику Српску…“

  Шта је са овим хтио рећи?
  Како је он дошао до сазнања да је постало извјесно да је рат окончан?
  Ко му је то дојавио у Нови Сад?

 2. Znaci na kraju rata dosli neki tamo Hrvati i pobili neke Srbe a sto je do tada bilo? Bakirove nije slucajno zaboravio, budi siguran i ne boj se nije mislio nista, da je mislio nebi ni rekao, a i tako mu je to neko drugi napisao.

  Samo treba zaboraviti da je Vukota kidno u Srbiju kad se ovde zapucalo a kad je nad Srbiju doletio NATO i tamo se zakuvalo Vukota kidno iz Srbije.

  Sustina SZP problema je da pokusavaju branit neodbranjivo.

  Zasto bi to sto je Dodik bio u Beogradu opravdalao to sto je Goverdarica bio u Novom Sadu. Neka mi neko normalan pokusa smisleno objasnit, skidam kapu.

  Cijela kampanja im se svela na pljuvanje po Dodiku a sad na jednom se nadje strucnjak da Dodikom opravdava Govedaricu, jbte kakvi retardi.

  1. Да ли Ви , у опште , знате хронологију догађања од краја осамдесетих па до краја рата? Својом тезом :

   „Znaci na kraju rata dosli neki tamo Hrvati i pobili neke Srbe …“

   сте увриједили све Србе убијене по градовима „лијепе њине“ , све убијене у РСК , све убијене у Херцеговини и Посавини (тзв. „босанској“) и то све до почетка рата у БиХ а био их је огроман број. Овоме се морају додати и сви убијени у Сарајеву јер , поред политичког утицаја ‘рвата као нпр. Кљујић , велики број ‘рвата је био и у јединицама тзв. Армије БиХ а поред тога „ХВО“ је дејствовао у самом Сарајеву али и у околини Сарајева.
   Било би паметније да мало размислите прије него ли напишете нешто што је сваком другом много познатије него Вама. Ако Вас интересује , могу написати и о томе како и уз чију помоћ је побјегао „велики баја“ али и о његовом криминалу прије рата и сарадњи са усташама у „лијепој њиној“? Можда Вам ове чињенице не би биле угодне за чути или Вам је апсолутно све једно и једино што Вам је битно је то да се настави ова агонија под вођством „великог баје“?

 3. Evo, moga prijedloga:
  Nominovati Davora Dragičevića za Nobelovu nagradu za mir!

  NOMINOVATI DAVORA ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR.

  Davor Dragičević, Div Junak, nadljudskom snagom traži istinu i odgovor na pitanje: ko je ubio Davida u zemlji za koju se borio, ali ne ovakvu u kojoj vladaju nepravda, laži, kriminal, bijeda, egzekucije neistomišljenika, pa i djece, egzodus hiljada i hiljada najboljih… Div Junak je podigao ljude iz kome i anestezije , svakodnevno stojeći pola godine na trgu u blizini kojega je David kindnapovan , tražeći odgovor na pitanje: ko je ubio Davida, svjesni da je pravda za Davida, pravda za svu djecu države u kojoj su Sloboda, Pravda i Istina kindnapovane i utamničene…

  Davora nominovati za Nobelovu nagradu za mir.
  On je borac za mir, mirnodopski mir, koji u ovoj zemlji ne postoji.

 4. ZBOG PRIЈETNjI GRUPE PRAVDA ZA DAVIDA – Otkazan Međunarodni dječiji fudbalski turnir,

  http://infosrpska.ba/zbog-pri%d1%98etnji-grupe-pravda-za-davida-otkazan-medunarodni-djeciji-fudbalski-turnir/

  http://arh3.rtrs.tv/arhiva/2018/10/04/tvclip031137.mp4?_=1

  Otjerali djecu sa traga,

  Baravoooo lavovi!
  Bravoooo junaci!
  Bravooo divovi!
  Bravoooo nobelovci!

  Sad je valjda svima jasno koliko je nobelovcima stalo do nase djece.
  Jedan dan niste mogli bez televizije.

  1. Лојане,

   ви сте свједоци да је Лукаћ играо и главомета, јебеш ногомет.

   Лојан зна и ко је возио црвени комби који је био фабрика реквизита за главометаше.

   Лојан се нада да ће и већерас бити главомета.

   Лојан је спреман дати свој допринос.

   Једино што још Лојан не зна је то да је проћитан, а да је Давор дао нови рок властима, а он пада послије избора, у ћетвртак.

   А тада Лојана неће бити на порталима, а Симо Ороз, који је први на Фронталу написао „Правда за Давида“, ће у четвртак стати уз Давора, али тада уз Давора неће бити ни балијске ни телалске фукаре, него само људи којима је стало до истине.

   Правда за Давида!

 5. Пјесма коју је Вукота одгуслио по повратку у Републику Српску;

  ПУКНИ ЗОЉО

  Да ли чујеш Миле
  Из гусала бас
  Да ли чујеш из скупштине
  Зове те мој глас.

  Засвираше гусле
  Заврши се бој
  Звона звоне, зора СВИЋЕ
  Враћам се роде мој.

  Реф:

  Ај, пукни зољо
  Бању Луку пробуди
  Па да види ко јој долази.

  Ај, пукни зољо
  Бању Луку да видим
  Б’јелу кулу да јој населим.

  Кад тамо у граду
  Видим Аграм сив
  Око њега плодну њиву
  Враћам се кући жив.

  Реф:

  Ај, пукни зољо
  Бању Луку пробуди
  Па да види ко јој долази

  Ај, пукни зољо
  Бању Луку да видим
  Б’јелу кулу да јој населим.

  А најбољих нема
  Однио их бој
  Чувао ме Бачки Јарак
  Враћам се роде мој.

  Засвираше гусле
  Заврши се бој
  Звона звоне, зора СВИЋЕ
  Враћам се роде мој

  Реф:

  Ај, пукни зољо
  Бању Луку пробуди
  Па да види ко јој долази
  Ај, пукни зољо
  Бању Луку да видим
  Б’јелу кулу да јој населим.

  1. Ујан си ако тврдиш да Лукач није играо главомет.
   Ујан си ако кажеш коју и против Бакира.
   Ујан си и ако кажеш да у Бањој Луци није било ратних злочина.

   Чудни неки критеријуми од Дражиних и Момчилових поштовалаца???!!!

 6. Председник Вучић у писму Додику, међутим, примећује да је у Босну и Херцеговину, у изборну кампању, стигао хрватски премијер Андреј Пленковић, али, како је навео, готово нико, поготово не из Европске уније, није оптужио Хрватску за директно мешање у унутрашње ствари БиХ, као што нико није оптуживао Сарајево за мешање у ствари других држава чији су лидери кретали у изборне кампање управо из главног града Босне и Херцеговине.

  „И вама и мени је сасвим јасно да постоји дежурни кривац, а то смо ми Срби. Управо зато, сарадња Србије и Српске, у складу са Дејтонским мировним споразумом, у будућности, мора да буде свеобухватна и снажнија. То нико не може да нам забрани, нити то смемо да им дозволимо“, наводи Вучић.

  Председник Вучић је у писму изразио и жаљење што због недоласка неће бити у прилици да са Додиком разговара о, како је навео бројним заједничким пројектима и подршци државе Србије Републици Српској и њеном народу.

  „У потпуности разумем то што сте од мене тражили да данас не присуствујем догађају који смо дуго и темељно припремали, и то, поштовани председниче, говори о вашој одговорности и бризи за целину интереса српског народа. Напади којима је Србија била изложена током изборне кампање у Босни и Херцеговини, нису никаква новост“, навео је Вучић.

  Новост је, истакао је, то да су у тим нападима и оптужбама учествовали и неки српски политичари и аналитичари, рачунајући да ће тиме добити ширу подршку дела међународне заједнице у остварењу личних интереса.

  „Свеједно захвалан сам вама на разумевању, посебно нашем народу у Српској, који воли Србију и обећавам вам да ће помоћ и развојна подршка Србије Српској бити само већа и снажнија“, поручио је Вучић, који је још једном честитао народу Источног Сарајева отварање болнице, у вери и нади да ће ускоро моћи да се обрати народу сарајевско-романијског краја и захвали за сву љубав коју гаје према Србији.

  „На крају, поштовани председниче, желим Српској и Босни и Херцеговини мирне, демократске и успешне изборе“, наводи се у писму председника упућеном Додику, саопштила Прес служба председника.

  http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3279163/vucic-pisao-dodiku-jasno-je-srbi-su-uvek-dezurni-krivci.html