Џафи провоцира званичним каналима: Босанска Дубица и мањи БХ ентитет

Муслимански члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, састао се са представницима окупационих институција на Косову и Метоији и у име Републике Српске. Његов колега, Шефик Џаферовић, провоцира кроз званично саопштење установе из Сарајева.

субота, 25 септембра, 2021 / 10:04

Тако у званичној најави Предсједништва БиХ о посјети Козарској Дубици пише сљедеће:

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић посјетиће Босанску Дубицу.

Извод из протокола посјете:

12.15 Посјета Меџлису Исламске заједнице Босанска Дубица (Градска џамија, улица Петровданска),

12.55 Полагање цвијећа на Турбе шехида (Чаршијска џамија, улица Светосавска),

14.00 Трибина "Перспективе Бошњака у мањем бх. ентитету и њихов положај кроз Дејтон" (Зграда Општине, улица Светосавска 5)

Козарска Дубица без заставе Републике Српске пред општином

Џафи очекује да Република Српска поштује одлуке три странца и два муслимана, те своје шуме дарује њему и његовом башибозлуку у спахилук, али не пада му на памет да престане да користи облик "Босанска Дубица". Ни он, ни ефбиховски медији, не престају да игноришу стварно и чак и на тим тзв. уставним судовима овјерено име града – Козарска Дубица.

У исто то вријеме начелник општине Козарска Дубица, Рељић Раденко (СНСД) је само 5 дана након обиљежавања Дана српског јединства, дан након обиљежавања 18. и 19. септембра Дана одбране општине Козарска Дубица и Дана одбране Западнокрајишких општина од агресије Хрватске на западнокрајишке општине, те дан прије обиљежавања годишњице оснивања херојске 11. Дубичке бригаде, скинуо све тробојке са јарбола испред зграде општине и поставио бјеле заставе са грбом општине.

Можда да не увриједи Џаферовића?