Након Словеније и Аустрије: Хрватска спремна да плати кауцију за Тачија и друге ОВК терористе

Државни службеник Хрватске Ермина Љекај Прљаскај изјавила је да је Хрватска подржава Косово и да је расположена да обезбеди кауцију за Хашима Тачија и друге хашке притворенике, преноси Репортери. Додала је да ће хрватски министар спољних послова у четвртак боравити у посети Приштини.


Тачи у Хагу: Од тога шта спонзоре није слушао, зависи колико ће и остати

"Часни суде оптужница је без икаквог основа и ја изјављујем да нисам крив ни по једној од 10 тачака оптужнице", рекао је Тачи изјашњавајући се о кривици пред судијом за претходни поступак Специјализованих вијећа Косова* са сједиштем у Хагу.

Спонзори нису задовољни Тачијевим амандманима на тзв. Устав нарко-НАТО државуљка

Главни тужилац хашког суда за злочине ОВК Џек Смит упозорио је да амандмани на тзв. Устав Косова*, које је предложио предсједник Хашим Тачи, представљају покушај да се "оконча, или на други начин обезвриједи, дјеловање" тог суда.


Након Тачија, и Хоти отказао пут у Вашингтон

Након тзв. косовског предсједника Хашима Тачија, кога, како је саопштено, Специјално тужилаштво сумњичи за ратне злочине и злочине против човјечности, ни тзв. косовски премијер Авдулах Хоти неће отићи на састанак у Вашингтон.


Таман кренуо у Вашингтон: Против Тачија подигнута оптужница

Прве оптужнице Специјалног суда Косова* подигнуте су против Хашима Тачија и Кадрија Весељија. Тачи је за викенд требао да се састане са Вучићем у Бијелој кући. Вијест је управо потврдило Специјално тужилаштво саопштењем за штампу. У наставку објављујемо изворно саопштење:Њујорк тајмс: Вучић и Тачи склопили тајни договор са промjеном граница

Александар Вучић и Хашим Тачи склопили су тајни договор између Србије и Косова, иза леђа ЕУ, а уз посредовање специјалног изасланика САД Ричарда Гренела, пише "Њујорк тајмс" позивајући се на америчке званичнике.