Након Словеније и Аустрије: Хрватска спремна да плати кауцију за Тачија и друге ОВК терористе

Државни службеник Хрватске Ермина Љекај Прљаскај изјавила је да је Хрватска подржава Косово и да је расположена да обезбеди кауцију за Хашима Тачија и друге хашке притворенике, преноси Репортери. Додала је да ће хрватски министар спољних послова у четвртак боравити у посети Приштини.

понедељак, мај 3, 2021 / 19:34

"Постоји могућност да Хрватска да гаранцију, за сада нема званичне понуде. Верујем да је Хрватска расположена и у четвртак ће министар спољних послова посетити Министарство спољних послова у Приштини, рекла је Љекај Прљаскај у емисији "Фронтал" (куд баш Фронтал, прим. ред.) на Т7.

Између осталог је рекла да Хрватска лобира за либерализацију визног режима за грађане Косова.

Бивши командант ОВК на подручју Кошаре, Хисен Бериша, изјавио је јуче да после Словеније и Аустрије, Хрватска нуди кауцију за хашке оптуженике.

Навео је да је хрватски председник Зоран Милановић понудио да буде јемац у Специјалном суду за пуштање бившег председника Хашима Тачија и других, да се бране са слободе.

"Мој пријатељ из Хрватске рекао ми је да је хрватски председник понудио да буде гарант за пуштање на привремену слободу за све који су тамо", рекао је Бериша.

А представници наших институција нису имали храбрости да преузму ову одговорност, јер вам не верују", додао је, пренео је портала Косово онлајн.Оставите одговор