Одлазак Дика Мартија из политике

Либерално-радикална странка Швајцарске саопштила је да се њен члан Дик Марти (66), сенатор из кантона Тичино и извјестилац у ПС Савјета Европе о трговини органима на Косову, неће кандидовати на следећим изборима за Горњи дом швајцарске Скупштине, преносе франкфуртске "Вести”.


Брисел: ЕУЛЕКС почео истраживати о трговини органима на Косову

Почео са радом посебни тим ЕУЛЕКС-а за истрагу о наводима из извјештаја специјалног извјестиоца Савјета Европе Дика Мартија о трговини људским органима убијених Срба на Косову, те о везама лидера ОВК са мафијом, јављају београдски медији позивајући се на неименоване дипломате у Бриселу.

Дик Марти неће присуствовати расправи о трговини органима на Косову

Извјестилац Савјета Европе Дик Марти неће присуствовати расправи и усвајању резолуције Парламентарне скупштине ОЕБС-а о илегалној трговини људским органима на Косову и Метохији, речено је београдском "Блицу" у канцеларији Савјета Европе у Београду.


Марти: Немам информације о формирању посебног тима

Известилац Савјета Европе (СЕ) за трговину људским органима на Косову Дик Марти изјавио је у Стразбуру да није добио "никакву званичну информацију” о припреми посебног тима и специјалног тужиоца Еулекса за истрагу тих злочина.


Ђукић-Дејановић: Позив за Дика Мартија

Предсједник Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић позвала је данас извјестиоца Савјета Европе Дика Мартија да учествује на заседању Парламентарне скупштине ОЕБС-а у Београду.Албанија: Одбачена тужба против Дика Мартија

Надлежни суд у Тирани одбацио је тужбу албанског држвљанина Имера Браме против извјестиоца Савјета Европе Дика Мартија зато што је у свом извјештају означио његову кућу као мјесто гдје су припадници Ослободилачке војске Косова убијали Србе и узимали њихове органе.