Дик Марти неће присуствовати расправи о трговини органима на Косову

Извјестилац Савјета Европе Дик Марти неће присуствовати расправи и усвајању резолуције Парламентарне скупштине ОЕБС-а о илегалној трговини људским органима на Косову и Метохији, речено је београдском "Блицу" у канцеларији Савјета Европе у Београду. Иако је потпредсједник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Рикардо Миљори јуче изјавио за РТС да ће Марти данас доћи у Београд, у канцеларији Савјете […]

петак, 8 јула, 2011 / 11:37

Извјестилац Савјета Европе Дик Марти неће присуствовати расправи и усвајању резолуције Парламентарне скупштине ОЕБС-а о илегалној трговини људским органима на Косову и Метохији, речено је београдском "Блицу" у канцеларији Савјета Европе у Београду.

Иако је потпредсједник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Рикардо Миљори јуче изјавио за РТС да ће Марти данас доћи у Београд, у канцеларији Савјете Европе нису могли да потврде ту информацију.

Предсједница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић рекла је јуче да Марти неће доћи у Београд због раније преузетих обавеза.

Марти је јуче изјавио да су Вашингтон и ЕУ знали за злочине почињене на Косову, али да нису реаговали.

"Запањујуће је да ништа није учињено упркос објављеним извјештајима. Изгледа да желе да формирају специјалну јединицу са сједиштем у Бриселу, али не знамо каква ће бити њена овлаштења, ко ће предсједавати, да ли ће свједоци бити заштићени", рекао је Марти.

Он је додао да је његов извјештај о умијешаности косовског премијера Хашима Тачија у организовани криминал "срушио табу".