Албанија: Одбачена тужба против Дика Мартија

Надлежни суд у Тирани одбацио је тужбу албанског држвљанина Имера Браме против извјестиоца Савјета Европе Дика Мартија зато што је у свом извјештају означио његову кућу као мјесто гдје су припадници Ослободилачке војске Косова убијали Србе и узимали њихове органе. Брама је тужио Мартија и тражио одштеду од 200.000 евра, због нарушеног угледа. Надлежни суд […]

среда, јун 8, 2011 / 16:37

Надлежни суд у Тирани одбацио је тужбу албанског држвљанина Имера Браме против извјестиоца Савјета Европе Дика Мартија зато што је у свом извјештају означио његову кућу као мјесто гдје су припадници Ослободилачке војске Косова убијали Србе и узимали њихове органе.

Брама је тужио Мартија и тражио одштеду од 200.000 евра, због нарушеног угледа.

Надлежни суд је одбацио тужбу под образложењем да је била некомплетна пошто нису приложени никакви конкретни докази да је Марти рекао да се ради баш о кући породице Брама.

Судија је, такође, навео да тужилац, кад се обратио дјелиоцима правде, није платио неопходну судску таксу.

Марти је свом извјештају о трговини људским органима на Косову и Метохији и у Албанији, који је у јануару усвојио Савјет Европе, навео да је ОВК одводила заробљене Србе у Албанију, и у двије куће, које су биле претворене у импровизане клинике, убијали их ради трговине њиховим органима.

Локални новинари су открили да је једна од тих кућа – која се помиње у Мартијевим извештају – налази у селу Бурај, 25 километара од Тиране, и да је власништво породице Брама.Оставите одговор