Њемачка: Још један смртни случај ешерихије коли

У Њемачкој је данас од епидемије смртоносном бактеријом ешерихија коли преминуло још једно лице па се број умрлих у овој земљи повећо на 24, саопштиле су њемачке регионалне власти. Регионалне власти у Доњој Саксонији, на сјеверу Њемачке, саопштиле су данас да је преминуо један човјек. Жртве епидемије до сада су углавном биле жене. Укупно 25 […]

среда, јун 8, 2011 / 17:01

У Њемачкој је данас од епидемије смртоносном бактеријом ешерихија коли преминуло још једно лице па се број умрлих у овој земљи повећо на 24, саопштиле су њемачке регионалне власти.

Регионалне власти у Доњој Саксонији, на сјеверу Њемачке, саопштиле су данас да је преминуо један човјек.

Жртве епидемије до сада су углавном биле жене.

Укупно 25 особа умрло је до сада од инфекције коју је проузроковала смртоносна бактерија, а жена која је преминула у Шведској боравила је у Њемачкој.

Њемачке санитарне власти и даље трагају за узрочником епидемије која је избила прије пет седмица.

У најмање 14 држава Европе регистровано је укупно 2600 заражених, а у посљедња два дана регистровани су случајеви у САД, Пољској, Француској и Канади.

Њемачки Институт за превенцију и контролу заразних болести "Роберт Кох" саопштио је да је број нових случајева опао, али да није још јасно да ли ће се наставити.Оставите одговор