Кад ће Невладинићи смјети објавити овакав текст о Каргановићу?

Чињенице: Фронтал.РС је такође био на листи "непријатеља и рушилаца Републике Српске" коју је направио Стефан Каргановић. Фронтал.РС редовно објављује саопштења и "ТИ БиХ", и "Историјског пројекта Сребреница".

среда, 4 марта, 2020 / 11:00

И једни, и други, некад нешто потрефе. Као из пословице "И ћорава кока убоде зрно". Но, ми, ето, нисмо осјећали потребу да га тужимо.

С друге стране нишана (у смислу гроба), потпуно је разумљиво да страни агенти као што су Међународно провидни БиХ, Брука (плагијатори заувијек), Хелсиншки парламент и Штокхолмски синдром; налазе своје антиподе у ликовима као што је "гроф Стивен Каргановић, изванредни и опуномоћени конзул Краљевине Тонга". Љуте се кад их он оптужује, те желе да сви знају како суд његове тврдње није одобрио.

То је зато, јер међу њима тешко да може бити озбиљније разлике.

Ругала се руга, па јој била друга

Заправо, они су мале маце за Каргановића. Ем, је дерн’о грдне паре, ем има америчко држављанство о којем они сањају. Као и о парама, да се не лажемо.

Могу само сада, што се ове идентификације са агресором тиче, да промијене полну оријентацију. Уколико већ неко од њих није још. Односно, чак је и као члан невладинићке секте толико затуцан стегом патријархалне етнонационалистичке идеологије, те допушта себи срамоту да буде бијели хетеросексуални мушкарац.

Ми, за разлику од Каргановића, можемо сутра да изађемо на суд и докажемо да су они ти, који све што могу раде против Републике Српске као такве. И да то раде, не зато што у то вјерују, већ искључиво што их се плаћа. Нико није толико глуп да џабе вјерује у бесмислице које они промовишу.

Од селективног бављења само темама које треба да баце лоше свјетло на Српску, до отвореног агитовања против ње као такве. Са кључним доказом, да их се финансира за то из агресорских држава НАТО, а на начин на који је то у већини тих земаља (посебно САД) законски кажњиво.

Хоћемо на суд?

То је, ем чињеница, ем лако доказива. Само треба доћи на суд. Нас нико не гони за стотине хиљада утаје пореза и милионе конвертибилних марака које смо узели из буџета Српске и запалили за мрску Америку, а да се не намјеравамо враћати. (Јер просто нисмо и нећемо.)

Можемо доћи на суд дакле, нема никаквих проблема.

Права прича за судове јесте: Ко је таквом очигледном фићфирићу одобрио толика средства, те да се истраже токови новца од ове "владине неорганизације" назад до доносилаца одлука?

Није увјерљиво да се без уграђивања могу дати огромне паре из буџета за овако баналне ствари, које су толико лоше написане, да ево падају и на суду? И то "домаћем" суду, којем су врховни господари тројица странаца и Бакирова двојка. Треба то неко озбиљније истражити.

Каква је неистина рећи да поменути страни агенти Српску, за туђинску плату, деценијама воле? И то још како? Српску љубе, над њом бдију и пишају јој у уста са ћеифом. На повећање примања им може утицати искључиво ако њиховој "затуцаној околини" коју они "просвећују" – буде горе. Никако ако буде боље.

Нису они никакве "невладине организације" већ организације финансиране од страних влада, нити било какви "независни медији", већ искључиво неубједљиви и пресмијешни спинери и таблоидисти својих финансијера. Утицај на дјецу школског узраста.

Сачекајте Ердоганов мигрански цунами, па гледајте, слушајте и читајте шта ће да говоре. И по чијој инструкцији.

Опростиће ти Ђура што те тукао

Они полазе од тога да људи који су били у рату против нас, који су нас крвнички бомбардовали осиромашеним уранијумом 1995. и 1999. године, те који од тад раде све што могу да противно међународном праву отуђе Косово и Метохију од Србије, а Републику Српску сведу на ниво фолклорног друштва – све то раде искључиво за наше добро.

Они подржавају произвођаче нових, аутокефалних православних цркава у 21. вијеку (Украјина, Црна Гора), јер се боре да одбацимо окове клерофашистичких идеологија.

У реду је да се клерофашистички симптоми преиспољавају у Хрватској (од Колиндиног извињења за чоколаду српске производње, до лупања ћириличних табли у Вуковару и напада на ватерполисте у Сплиту), али ћемо зато измишљати да је у Бањој Луци "православна џамахирија", јер Српска православна црква неће неку секту у својој порти.

Признају војну хунту у Украјини као "израз воље народа на улици", а у изборима на којим побиједи Владимир Путин са премоћном већином "тешку диктатуру".

Нико од њих, али никад, не смије написати ништа против ЕУ, САД и НАТО. Ма, макар да се поведе акција против тога да на јавним мјестима у центру градова Ефбиха стоје формулације као "српски фашистички агресор" или "српски злочинци".

Да се то уклони, јер је школски примјер "сатанизације читавог једног народа". Камоли саопштење издати тим поводом и потписати се сви заједно.

А ми можемо. Сами и без да нам ико чува леђа. Можемо да пишемо против кога год хоћемо, уколико је то тачно. То је једини услов. Смијемо чињеницама и против СНСД, и против СДС. И против Додика, и против Бакира. И против НАТО, и против Русије. И кога год хоћете.

Осим против Републике Српске као такве.

У то се не дира. Српска је светиња.

Лукашенко лош, Ђукановић добар

Може се, наравно, и ми то радимо, писати против корумпираних носилаца власти који се богате у име Српске. Стварајући од ње непотистички феуд налик на "модерну и секуларну Црну Гору" посљедњег комунистичког диктатора непрекинуте власти.

Ако екипа тужилаца сматра Александра Лукашенка, човјека који је спасио Бјелорусију од судбине Украјине таквим, онда да знају да је он изгубио изборе, па се на власт вратио.

Мило губи само разум.

Ови таблоидни "заштитници права", "грађански активисти", а заправо просветитељи на батерије и монетарни антисрпски шовинисти се уопште више не баве загађењем ваздуха, јер га грађани усљед промјене атмосферских прилике не могу видјети голим оком. Далеко од очију, далеко од срца.

Не баве се ни говором мржње и ратним хушкаштвом које су исказале "јавне телевизије" ФТВ и БХТ 01.03.2020. године. Од којих прва крши "уставне одредбе" не употребљавајући српско писмо у програму, а да се нико од ових бранилаца правде и права није огласио по том питању.

Немогуће да нису примјетили, пошто то траје преко девет година. Просто их није брига за таквим нарушавањима тзв. Устава тзв. БиХ. Људским правима тих неких Срба у Ефбиху и сличним трицама. Све то није у њиховој надлежности, нити је (очигледно) у опису радног мјеста.

Мартина Млинаревић – искључиво добра

Просто ни они програмски нападно не користе српско писмо. Осим што се неки, након појаве Фронтал.РС у етеру и притиску спонзора, брукају облицима као Нењ Зорк (New York), Билл Цлинтон, Валентин Интзко, јер им машина пресловљава са новоговора у српско писмо.

Поготово им не пада на памет да регагују и траже одговорност државних службеника у случају корупције и злоупотребе власти, те нарушавања законом прописаних процедура у случају средњошколске велепосланице Мартине Млинаревић.

Нешто нам се чини, прије, да се она презива Млинаревић-Каргановић, те да се своје месо не једе?

Ни једну једину ријеч осуде нису објавили. Напротив. Бране особу која је лагала да се бави послом за који није квалификована по закону.

Сад је судска власт непристрасна?

Као и у случају корисних идиота, који су у сврху предизборне кампање развлачили кости несретног младића Давида Драгичевића, сад је судска власт добра, без обзира што ВТСВ и Милана Тегелтију, које је на то мјесто довео исти спонзор, сада сматрају силама зла и јавно нападају из свих могућих оружја и оруђа. Зашто? Више "међународна заједница" не сматра да су Тегелтија и другари добри момци.

Најзанимљивије је да злоупотреба полицијске власти у партијске сврхе пада на судовима у Бањој Луци, прије свега због неспособности и неукости оних који такве пријаве и тужбе пишу и састављају. "Правда за Давида" је била "неформална група" која је проклињала и линчовала свакога ко је тврдио да су политички Тројански коњ.

Сада, када постоји регистрована партија "Покрет правде", сви се праве да се угрожавање сигурности других од стране овог парарелигиозног покрета није десило.

Мало риме: Судови су рак рана, Дејтонског Франкенштајна

Наравно да су судови у овој земљи корумпирани, што се види присуством три странца у тзв. Уставном суду БиХ. Даље није потребно разлагати колико је ово све фарса од судова и суђења. Логично да доносе политичке одлуке о ослобађају од одговорности појединаца који доводе пар стотина људи пред кућу патолога Жељка Карана и стварају атмосферу линча, угрожавајући сигурност њега и његове породице.

Исто као за јавно изречену лаж оца трагично страдалог младића, како посједује снимак надзорне камере на којем се види ко и како отима његовог сина. Пренијели су и подржавали лажну вијест, да би скоро годину дана шутили о томе. Нити се извињавају, нити то истражују у смислу "истиномјера лажи". За такве лажи се не дају паре да буду раскринкане.

Небројено пута смо солидарно објављивали када неко хакује Бруку, или када власт прекорачује своја овлаштења везано за притисак на стране агенте о којима причамо. Но, нико од Невладинића не пружа подршку ФронталРС, када се ми нађемо на удару.

Исти ти судови нас осуде и нелегално изузму новац са рачуна због коментара читаоца унесеног аутоматизованим путем и по тужби извјесног Алексе Милојевића, док на потпуно исти случај и тужиоца, Брука која цензурише коментаре добије поновни поступак у жалби вишестепеном суду…

И подршку другара.

Бал друштвенополитичких аутиста

Ово је стварно тешка аутистична срамота медиокритета, који себи умишљају да су савјест цјелокупне заједниц. И не само то. Они су (једни за друге) велики хероји, борци против система, против национализма, лоповлука и примитивизма.

Наравно да они не чекају нечији "миг да се укључе у насилну промјену уставног поретка", пошто су то све конформисти и нудигузи. Не смију они на тврдо ударити никад. Они тзв. Устав БиХ мијењају у сарадњи са страним судијама.

Непристрасност се најбоље огледа када њихов клан судски буде означен као узурпатор и крадљивац ауторских права. Онда се о томе шути.

Ма шта да се лажемо, не осуђује се Мртво Пувало који се лажно представља латиничним текстовима под ћириличним логотипом Фронал.РС, а који је УГ Фронтал, Бања Лука уредно платио аутору Ненаду Дошену и то на суду доказао. Они ту не виде разлог за подршку владавини права и "колегама из друге организације". Своје се месо, рекосмо у случају Мартине, средњошколске лажљивице о дипломи, не једе.

Неко ће некад од Невладинића, душе и дјеце своје ради, морати на крају јавно признати колико је Фронтал.РС храбрији, бољи, непристраснији, поштенији и самоодрживији од њих.

Нећете ваљда да вам дјеца вјерују како је Земља равна плоча?

(за крај, показна вјежба како ми смијемо, а они не смију и неће никад, објавити вијест о судској одлуци која се тиче њих, али не и нас, који их третирамо апсолутно исто као Каргановића)

Прес рилиз…

Бања Лука, 2.3.2020. – Листа "рушилаца Републике Српске", коју је без икаквих доказа саставио одбјегли Стефан Каргановић имала је за циљ да оклевета невладине организације, медије и појединце, закључио је Основни суд у Бањалуци. Након пет година суђења, три удружења са Каргановићеве листе међу којима су Транспаренцy интернатионал у БиХ, магазин БУКА и Хелсиншки парламент, добила су судски спор против бившег директора "историјског пројекта Сребреница", који се тренутно налази у бјекству због пореске утаје.

Првостепеном пресудом одговорном је проглашена и издавачка кућа Бесједа и њен главни и одговорни уредник Ненад Новаковић који су прије 6 година издали Каргановићеву књигу "Рушење Републике Српске , теорија и технологија преврата". У књизи која је и даље објављена на службеној страници СНСД-а налази се листа за коју се тврди да представља структуру "лажних невладиних организација које су у приправности и чекају на миг иностраних наредбодаваца како би се укључиле у подстицање нереда и подривање уставног поретка". Суд је закључио да је ова конструкција имала за циљ да оклевета и дискредитује тужиоце.

"Написано прелази границу изражавања мишљења јер означава тужиоце као потенцијалне рушиоце уставног поретка Републике Српске . Тужиоци су уредно регистровани код суда као удружења грађана, а циљеви ових удружења су између осталог подстицање развоја цивилног друштва и сарадња са владиним институцијама, која је спорним објавама била замрзнута на неко вријеме, а због неповјерења владиних институција према тужиоцима" наводи се у пресуди Основног суда у Бањалуци.

Суд је одбацио и покушаје главног и одговорног уредника ,,Бесједе", Ненада Новаковића, да докаже да није издавач, јер је тврдио да се лого на Каргановићевој књизи разликује од оригиналног и да је књига изашла без његовог знања. Суд је одбацио ове наводе као неосноване и наложио Новаковићу да заједно са Каргановићем солидарно надоканди штету тужиоцима.

Стефану Каргановићу је Основни суд у Бањалуци одредио притвор и расписао потјерницу за њим због пореске утаје од преко 100 000 КМ. Невладина организација чији је био директор од 2008. до 2014. године добила је од власти РС око два милиона марака, а због незаконитог трошења и утаје пореза МУП РС је против њега поднио извјештај Тужилаштву још 2016. године. Без обзира на то Каргановић је и даље на слободи, у августу 2018. у Београду се појавио на представљању своје нове књиге, а сличне конструкције о "рушиоцима Републике Српске" наставио је да износи путем владиних и про-владиних медија у РС, приписујући исту оптужбу на крају и групи Правда за Давида . Каргановићева књига била је само један у низу покушаја да се дискредитују невладине организације и независни медији у РС, који се редовно од стране власти сусрећу са оптужбама за "издају" "планирање обојених револуција", "рушење уставног поретка" и сличним конструкцијама.

Транспаренцy интернатионал у БиХ
Центар за информативну деконтаминацију младих Бања Лука Хелсиншки парламент грађана Бања Лука6 КОМЕНТАРА

  1. Ко пише ове текстове?
    Јесу ли ово тренуци халуцинације или лудила? Предуго траје шта год да је!
    Текст није занимљив уопште,читајући Слободана Васковића сјети се да се Карагановић врти и на Фронталу уз наслов достојан дјела агента провокатора који се пред свима залетио ногом у режимски кордон.
    Ко је фићфирићу дао паре „вољене светиње“ Републике Српске???
    Фуј.