Док Ердоган шаље, Нијемци са МУП РС држе скуп о миграцијама

Министарство унутрашњих послова Републике Српске пружило је подршку Европском центру за безбједносне студије Џорџ Ц. Маршал из Савезне Републике Њемачке у организацији регионалног скупа на тему "Миграције: Глобалне и регионалне перспективе", који се данас одржава у Бањој Луци.

среда, 4 марта, 2020 / 17:09

Циљ скупа је размјена искустава и перспектива о миграцијама као једном од највећих безбједносних изазова у региону и свијету, а такође и представљање активности Џорџ Ц. Маршал Центра и унапређење сарадње са локалним експертима из различитих области.

На скупу учествује око 60 представника из различитих институција и међународних организација из области безбједности, академске заједнице и невладиног сектора, међу којима су осим представнима МУП-а Српске, представници Пореске управе Републике Српске, МУП-а ФБиХ, МУП-а Кантона Сарајево, Полиције Брчко Дистрикта БиХ, Агенције за истраге и заштиту БиХ, Граничне полиције БиХ, Службе за послове са странцима БиХ, Парламентарне скупштине БиХ, Министарства безбједности БиХ, Министарства одбране БиХ, Оружаних снага БиХ, представници Амбасаде САД у БиХ, Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, ЕУФОР-а, Унивезитета у Загребу и Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, Фондације Удружене жене Бања Лука и других организација.