Вулин ухапсио пар стотина миграната и вратио их у прихватне центре

Неколико стотина миграната пронађено је у великој акцији на подручју општина Кикинда, Суботица и Сомбора, и они ће бити спроведени у прихватне центре, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.


Нијемци пецају мигранте у Средоземљу – спасили их преко 400

Њемачка невладина организација "Си воч" спасила је више од 400 миграната у Средоземном мору током викенда, саопштено је из организације. Око 96 људи спасено је јуче са чамца у Средоземљу, а организација наводи да се ради о петој мисији спасавања у посљедња три дана.


Умјесто да их узму себи, кад су их већ позвали, ЕУ шаље пет милиона КМ за илегалне имигранте

"Око 4.000 избјеглица и миграната остало је беспомоћно у БиХ, а многи од њих спавају на отвореном, потребно им је склониште, храна, вода, санитарне услуге, здравствене услуге, заштита и одјећа", изјавио је европски комесар за управљање кризама Јанез Ленарчич.


Бјелорусија ће заврнути гас, ако Пољаци не приме мигранте из Африке и Азије

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је да је спреман да прекине проток руског гаса уколико Пољска затвори границу. Бјелорусија се спори са ЕУ у вези са мигрантима који се налазе у кампу на западној граници.Отворено друштво: Војна хунта из Кијева због миграната предлаже ограду према Русији и Бјелорусији

Украјина би у буџету за наредну годину требала да издвоји новац за изградњу ограде на граници са Бјелорусијом и Русијом како би спријечила могући прилив миграната, изјавио је данас украјински министар унутрашњих послова Денис Монастирски.Пољска брани Европу од инвазије из Азије и Африке, али на граници Бјелорусије

Пољска повећава број војника на граници са Бјелорусијом на око 10.000, изјавио је министар одбране Маријуш Блашчак. Повећање броја војске најављено је у вријеме када Пољска покушава да заустави пораст броја миграната који прелазе из Бјелорусије, за шта пољске власти окривљују Минск.