Вулин ухапсио пар стотина миграната и вратио их у прихватне центре

Неколико стотина миграната пронађено је у великој акцији на подручју општина Кикинда, Суботица и Сомбора, и они ће бити спроведени у прихватне центре, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

понедељак, фебруар 7, 2022 / 09:25

Министар Александар Вулин, који је са комесаром за избјеглице Владимиром Цуцићем рано јутрос обишао полицијске службенике који су учествовали у акцији, поручио је да Србија неће бити паркинг за мигранте.

Он је појаснио да је циљ ових сталних акција полиције поштовање закона да би се осигурала безбједност свих, обезбиједили хумани услови живота миграната, али и да се на првом мјесту обуздају кријумчарске банде и упути им се јасна порука да ће у Србији бити откривени, ухапшени и приведени правди.

"Србија очекује од свих, били наши грађани или мигранти, да поштују закон. Држава Србија ће испуњавати своје међународне обавезе, али и водити рачуна о свакодневном животу наших грађана, који ни на који начин неће бити ометен", рекао је Вулин.

Вулин је нагласио да Србија поштује законе, на организован и хуман начин брине о мигрантима и има азилни систем који је један од најорганизованијих у Европи, те додао да мигранти морају бити у прихватним центрима.Оставите одговор