Литванија одбила пробој 30 афроазијских миграната из правца Бјелорусије

Око 30 миграната покушало је да пређе границу Литваније и Бјелорусије током викенда, изјавио је командант литванске Државне службе за заштиту границе генерал Рустамас Љубајевас.

понедељак, децембар 27, 2021 / 11:12

"Током празника, 29 илегалних миграната покушало је да уђе у Литванију и враћено је на територију Бјелорусије", рекао је Љубајевас за државну радио-станицу ЛРТ.

Према подацима граничне службе, мигранти тренутно покушавају да пређу границу у мањим групама, а Љубајевас је истакао да је највећу групу чинило деветоро људи, пренио је ТАСС.

Литванска служба подсјетила је да од почетка мјесеца само шест дана није забиљежен ниједан покушај илегалног преласка границе и то 7. и 10. децембра, затим у периоду од 14. до 16. децембра, као и 22. децембра.

Љубајевас је нагласио да је ситуација и даље тешка на граници Бјелорусије са Пољском и Летонијом. На основу тренутних информација, 116 илегалних миграната покушало је током празника да уђе у Пољску, док је на летонској граници тај број био 179.

Више од 4.000 илегалних миграната из Азије и Африке приведено је на граници Литваније и Бјелорусије од почетка године, што је 50 пута више у односу на прошлу годину.Оставите одговор