Срђан Благовчанин: Хајде да уведемо и 2. амандман из америчког устава?

Додиков јавни приједлог о увођењу америчког закона о полицији, разумијем искључиво као реторичку фигуру. Нити смо ми Америка, нити је могуће копирати појединачна рјешења, каже за Фронтал члан борда директора америчке организације Транспаренси интернешнел у БиХ.


Хоћете амерички закон: Транспаренси сматра да су полицијска овлаштења преширока

Милорад Додик је критичарима измјена Закона о полицији поручио да је закон блажи од америчког. Било би занимљиво на сједници чути нека поређења овог типа, пошто закон јесте недоречених одредби.Транспаренси позива на дораду закона са недореченим „ометањем фотографисањем“

Влада Републике Српске је утврдила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру (Нацрт) којим се као прекршај јавног реда и мира предвиђа „неовлашћено фотографисање или снимање којим се омета службеник док врши своје дужности“.


Влада Ефбиха не зарезује приједлоге Транспаренсија

Влада Федерације Босне и Херцеговине је донијела Уредбу о поступку пријема у радни однос у јавном сектору у ФБиХ (Уредба) са циљем да се при запошљавању предвиди поступак јавне конкуренције по угледу на државну службу.Америчка организација ТИ БиХ, поднијела је тужбу против Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) због недостављања извјештаја полицијских службеника о употреби силе на дане када су у Бањалуци била окупљања грађана против полицијске бруталности, и са циљем изражавања подршке породици Драгичевић.


Докле је дошло: Транспаренси се брине за домаће произвођаче које МУП РС запоставља

Нас је од тога да се америчка организација сикира за домаћу текстилну индустрију (ИЗУЗЕТНО ПОХВАЛНО) још више изненадило да МУП РС наруџбу пише латиницом, обзиром да је једна од ријетких институција која још користи азбкуку у раду.


Сјетимо се корупције типа „Оружје за масовно уништење у Ираку“: ТИ БиХ представио своју ранг листу

ТИ БиХ представио је резултате Индекса перцепције корупције (ЦПИ) за 2018. годину, којим ова америчка организација сваке године рангира земље широм свијета у односу на перципирани ниво корупције у јавном сектору.