Исходиште геноцида: 1. март

У питању је црни дан у (х)историји. Тачка без повратка, у пројекту наставка вишевијековног злочина геноцида над српским народом западно од Дрине.

среда, 1 марта, 2023 / 00:11

Прва објава овог текста са фотографијом нацистичких војника у фесовима, такозване СС Ханџар дивизије, који читају памфлет о односу ислама и јудаизма, десила се 02.03.2010. године. Јединице које су организовале власти тадашње Независне Државе Хрватске, као што је ова, бориле су се као добровољачке чак под Стаљинградом. Из тадашње НДХ, преко Украјине, ишли су да заједно са Хитлером покоре Совјетски савез, односно Русију.

Мало се од тада шта озбиљније промијенило. Тако Њемачка опет наоружава Бандеровце у Украјини, а Хрватска шаље добровољце да помогну неонацистичким јединицама. Вијори се шаховница у Маријупољу. Једина промјена је, можда, потпунои краха Ефбиха у четири кантона са муслиманском већином из 2014. године, уз хрватско одбијање да буду подређена страна у Вашингтонском споразуму, која је потпуно зацементирала нефункционалност другог саставка у државној заједници, у којој је Српска здравији дио. Али који се стално напада и непрестано се становништву Српске пријети ратом, уколико затраже своја права гарантована Дејтонским мировним споразумом.

Зато је најлогичније је обавити пригодну репризу и данас.

Након неуспјешног напада на Фронтал у јануару 2011. године, нападачи су ипак успјели да из наше базе избришу тадашње коментаре посјетилаца.

Можда је тако и боље.

Исходиште геноцида: 1. март

И јуче смо у Сарајеву видјели наставак сумануте фашистичке политике, којој уопште не смета што се 1. март не слави ни у Бањој Луци, али ни у Широком Бријегу. Још мање јој смета што је игнорисањем воље српског народа, готово неповратно уназадила Босну и Херцеговину, ископавши међу народима који у њој живе ровове дубоке као бездан, и вративши ФБиХ у мрак шеријатског законика. Гласови из Бочиње и Горње Маоче, језиво нас опомињу да њихова мисија није готова.

Ово је континуитет политике Алије Изетбеговића, који је своје надахнуће вукао из највећих дубина исламског фундаментализма и, што је посебно трагично, усташког покрета у БиХ. Потсјећања ради, то је нацистички покрет који је у току Другог свјетског рата правио логоре за Србе, Јевреје и Роме; усмртивши преко милион Срба-цивила. То што никада није било "четничких концентрационих логора", није довољно да јединице Драгољуба Михаиловића не буду широко оптуживане за сарадњу са фашистичким окупатором.

Исти је ухапшен и стријељан, док је Анте Павелић у миру умро у Шпанији, држећи у руци круницу коју му је дао римски папа лично.

Ханџар дивизије некада и сад

То су све, наравно, замјене теза клерофашистичких пропагандиста данашњег Ефбиха, којим покушавају да сакрију своје стварно лице, намјере и идеолошке коријене. Срећом па фотографије као што је ова на почетку нашег текста, јасно показују историјску истину, односно чији су знак на реверу носиле СС Ханџар Дивизије у саставу Вермахта.

Није било љиљана, али било је кукастог крста.

Срби који су прешли на ислам, нису имали проблем у томе да шаљу дивизије на Источни фронт да се, раме уз раме са трупама Хитлера и Мусолинија, боре под Стаљинградом за тријумф расне супремације и теорије о истребљењу народа који припадају "нижој раси".

Нажалост, тој "нижој раси" су додијељени и Срби, односно они сами, те су гласила младомуслимана почетком деведесетих прошлог вијека покушали на све начине да их на то потсјете. Нагло је дошло до провале национализма и исламског вјерског фанатизма, који је у наједном препуним џамијама нескривено говорио о повратку "турског земана" и "ретроактивној примјени закона о првој брачној ноћи".

Уз нарастајуће насртаје на права Срба у Хрватској, повратка усташких симбола и припадника овог покрета у врх власти бивше СР Хрватске, те оружане чарке и телевизијски преношене ликвидације десетина људи маљевима и камама (Купрес); грађанима српске националности је јасно поручивано да ће бити неконститутивни грађани другог реда и у бившој СР БиХ.

На све то, Алија Изетбеговић је, умјесто да умири српски живаљ, јасно изнио свој циљ. Без обзира што је нуђен да постане први предсједник заједничке државе, направљене на новим основама, он је ускликнуо: "Ако Словенија и Хрватска иступе из Југославије, БиХ неће остати у Великој Србији". Крвожедне гомиле су са одушевљењем поздрављале ове ријечи на митинзима СДА.

Аутострада пакла

На насловни датум прије 18 година, нестао је тињајући трачак разума и посљедња нада да се може избјећи крвопролиће по нотама Исламске декларације. И онда је почело.

Након овог (архи)прегласавања Срба, омогућеног геноцидом у два свјетска рата, почела су систематична убиства српских цивила, силовања српских дјевојчица, увоз муџахедина који су одсијецали главе као у Чеченији, Авганистану и Ираку; те насилно приморавали домицилно муслиманско становништво на законе и обичаје поменутих дијелова свијета.

Зарови и бурке су данас свакодневни призор широм градова Тамног вилајета, а нарастајући вехабијски покрет и агресивни насртаји на РС муслиманских политичара; јасно показују због чега је још 1993. раздријешен чвор између муслиманских и Хрватских застава, који се логично, али трагично и неславно, завршио у Ахмићима или на Старом мосту у Мостару.

На ужас свих који живе у функционално, економски и културно-цивилизацијски далеко развијенијем дијелу Дејтонске БиХ, данас се ништа није промијенило. Још увијек ратни злочинци не само да се слободно крећу по ФБиХ, него поново говоре о мултиетничности и суживоту; и даље пријетећи да ће се симбол деценијског ужаса и геноцида над српским народом, 1. март 1992. године, "једном славити на цијелој територији БиХ".

Док се хапсе или прогоне часни српски генерали, документовани и освједочени злочинци као што су Атиф Дудаковић или Харис Силајџић, опет игноришу институције система и насилно проваљују кроз закључана врата органа државне заједнице БиХ, како би нас подсјетили на своје злочине из прошлости.

На стотине хиљада прогнаних, затвараних, пребијаних, силованих, убијаних Срба; који су прошли голготу или изгубили животе у име мултиетничности, од стране оних који су одбили да живе у једној већој заједничкој држави (СФРЈ). На стотине прекршених ријечи, као што су оне из Добровољачке или са Брчанске малте, на хиљаде пријетњи и притисака након формалног окончања рата.

Укратко су поручили, да оно што неће они, намјеравају оружјем наметнути Србима. Рекавши то илустративно кроз реченицу свог лидера: За независну БиХ спреман сам жртвовати и мир.

Па шта има у тој Педерацији?

Најдубље се извињавамо свим сународницима исламске вјероисповјести, за све оне дијелове у досадашњем тексту, који су им могли бити увредљиви. А ни најмање не сумњамо да је таквих било, пошто је напис састављен на основу обрасца свакодневних објава у федералним медијима, а поготово за посебне прилике каква је јучерашња или, рецимо, рођендан Републике Српске. Ово је био покушај илустрације, односно није тешко закључити куда би нас одвело да се и медији у РС понашају и размишљају на овај начин.

Почев од наизглед безазлене праксе да се РС (глас "р" је слоготворан сонант у српском језику) назива еРеС, па онда неком полуписменом логиком именица "република"постаје мушког рода ("лажне тврдње да је еР-еС економски стабилан"); па до тога да се једна од темељних тачака Дејтонског мировног уговора назива Република Брдска, Шумска или Мрска.

Фронтал.РС (брдски, шумски и мрски) се још једном извињава свима који не желе да буду таоци прошлости, те да их се спрема за нови рат, крвопролиће и братоубиство; због сасвим неостваривих циљева. Ми смо окренути будућности и свим средствима ћемо се борити против лоповлука, примитивизма, шовинизма и вјерске нетолеранције.

Први дио овог текста је, дакле, само илустрација шта би се десило да гласила у "Ересу" враћају "тук на утук" колегама из Педерације. Наравно да се шалимо, не желимо никада говорити о "Ефбиху" као геноцидном противприродном блуду Хрвата и муслимана; али свакако желимо да се прекине хајка на РС, као тобожњег генератора говора мржње.

Цртаћи vs Геноцид

Да то није тако, довољно говори понашање јавних РТВ емитера на насловни датум. У 9 ујутру је почео дуго очекивани пренос излагања, ратног предсједника РС, др Радована Караџића. ФТВ и РТРС су преносили потпуно исту слику, све до прве паузе. Након прекида програма, РТРС је емитовао цртане филмове за основношколску дјецу; уз дебилан пропагандни спот гдје позив на број 1411 спашава од бијеле куге, а који питање да ли мотивише и оне генијалце који су унајмили деветнаестовијековог полетарца, Добрицу Ерића, да буде заштитно лице кампање.

Заузврат, ФТВ је већ имао спремну шпицу Proces vs. Karadžić, гдје су изанимиране неке мучне слике у служби једностраног виђења грађанског рата, а у студију извјесну Фадилу Мемишевић. Такође спремну. Она се, заједно са новинарком, постарала да грађани који су пратили уводно излагање др Караџића, не стекну сами своје мишљење о ономе шта је истина.

Тако је предсједница удружења илустративно парадоксалног имена: Друштво за угрожене народе у БиХ, за вријеме цртаних филмова у РС, пучанству у ФБиХ понављала бајке како "Београд стоји иза одбране", те да је "РС ратни плијен Београда, који настоји да га задржи". Новинарка је терцала забавним илустрацијама типа: У нашој јавности постоји увјерење како је Судско вијеће претјерано попустљиво према Караџићу…

РТРС је, са друге стране, подневну емисију под именом "У фокусу", посветио горућој и веома битној теми за данашњи дан, а то је угошћавање представника пензионера и удружења потрошача. Исто тако је и вечерња, политички профилисана емисија Пресинг, посвећена улози Уреда високог представника; док се ФТВ бавила "откривањем злочина" у Брчком, које су починиле јединице под командом Мирка Благојевића из Бијељине.

Све је крива Србија

Тај мртворођени покушај да се чак и Борис Тадић прогласи настављачем политике Слободана Милошевића, за циљ има самозалагавање како је у проценту од 64,31% оних који су гласали за "суверену и независну БиХ", сасвим небитно то што Срби нису гласали. Широким народним масама у ФБиХ, покушава се продати лажна слика о томе како Српска није жеља домаћих Срба, него је то идеја накалемљена из Србије.

При томе уопште не доводе у противурјечност чињеницу да истомишљенике из Београда (Чедомир Јовановић, Наташа Кандић, Соња Бисерко, Биљана Ковачевић-Вучо, Соња Лихт… допуњавајте списак по вољи) гошћа у студију назива мањином; а да након Караџићевог излагања у пропагандном блоку прво дају најаву за филм Јединица. А најава, екавским нарјечјем, каже да нам је "Милошевић свима одузео деценију живота", затим понавља то кроз Јовановићеву парламентарну странку, а све у скупштини Србије која се спрема да усвоји резолуцију о Сребреници.

То све се може до миле воље емитовати на најмање двије (од пет) станица са националном покривеношћу (Б92 и Фокс), те далеко од тога да потпуно антисрпски настројене интересне групе које контролишу медије у Србији, могу да се по утицају сврстају раме уз раме са тобожњом "академском заједницом у Србији", која, по тврдњама маштовите гђе Мемићевић, активно брани Караџића.

Хушкање без граница

На ФТВ је др Радовану Караџићу загонетно прикраћено вријеме за излагање, у користи гђе Мемишевић. Снимак је нагло прекинут, тренутак прије него ће студио у Хагу приказати чувену фотографију, гдје тамнопути муџахедин држи одсјечену главу. Да би се на све могуће начине онемогућило да било шта од изнесеног допре до становништва као аргумент, пропагандна паљба је настављена до дуго у ноћ.

Тако су "професионални и непристрасни новинари" попут Салиха Бркића, или захваљујућиМилораду Додику доста познатијег Бакира Хаџиомеровића, са великим обзиром према људским правима користили термин "ратни злочинац", за човјека који је званично оптужен. При томе није никакав проблем што је први смишљено пратио пренос са познатим заштитницама ислама и прогонитељима свиња са малих екрана, припадницама Удружења Мајке Сребренице; а други то чинио са Жељком Комшићем и Харисом Силајџићем, у циљу дизања тензије око хапшења осумњиченог за злочин у Добровољачкој улици, Ејупа Ганића.

Тако је забавно-информативни програм настављен гостовањем Мирка Пејановића у дневнику. Ваљда да се уз алузивне и коментаришуће извјештаје о Караџићевом излагању и једностраном обиљежавању 1. марта; убиједи већ одавно хипнотисане теленаркосе из ФБиХ, да је захваљујући ставовима такве господе став Срба у РС изражен ишта аутентичније, него став супротне стране у излагањима, рецимо, Џевада Галијашевића.

У склопу тога се у 21:25 пуштало и пропагандно смеће по имену Римејк, које се остатку свијета покушало продати као цјеловечерњи играни филм, а послије тога је поштен инсан већ требао и на спавање.

Кад смо већ код филмова, изразито нам је жао што холивудски хит Аватар није могуће погледати у 3Д верзији у Сарајеву. Још нам је жалије што медији у Сарајеву брижно прешућују да је то могуће учинити у другом граду по величини у "сувереној и цјеловитој БиХ". Јесте да чуди и што у граду који би да буде главни, нема ни једног путоказа куда за ту Бању Луку, али отприлике неких 180 км сјеверозападно од Сарајева можете купити кокице и одгледати како домороци Наави са Пандоре, протјерују агресоре са Земље.

Многи би волили да дођете, и увјерите се да оно што говоре федерални масмедији није истина, а сами откријете оне чари што прешућују. Кад кренете кући, на излазу из Бање Луке постоји уредан путоказ куда за Сарајево. Воља вам преко Скендер или Доњег Вакуфа; односно Кнежева или Србобрана.

Битно је да на крају стигнемо гдје смо наумили.47 КОМЕНТАРА

 1. Највећи непријатељи БиХ су они који силују здраву памет причом како су и Срби гласали за независност БиХ. То само додатно иритира и оне најумјереније. Синоћно гостовање Адила Османовића код Шкоре је, што би рекао Говедарица, најфрампантније показао силеџијску безидејност бошњачке политике. Чак је и праваш Летица у поређењу са њим био глас разума.

 2. Чак је и праваш Летица у поређењу са њим био глас разума.
  Симо П. Ороз, 01.03.2014. 09:56:16 [106094]

  Ниси га онда добро слушао.У једном тренутку је рекао да су Чеси и Словаци цивилизовани,јер нису имали Србе.Летица,због свог порјекла,мора бити већи усташа од Хрвата.Хрватску су свели на 3% Срба,надмашили су учитеље,а Срби су им криви.Што се Адила тиче,ја би волио да има још више тако аутистичних бошњачких политичара,олакшавају ствари.

 3. Просто ми невјероватно да се у љубав према Босни и нарочито првом марту куну они који славе тај 1. март којим је Република БиХ кренула у своју дефинитивну пропаст.
  Што се мене тиче, крајње равнодушан.

 4. Nema sta reci,stvarno…
  Iako napisano u polusaljivom tonu i onako “kako bi to izgledalo u Avazu“(da mi imamo takvo glasilo i da se uopste bavimo ksenofobijom kao u fbh),dobaar presjek i analiza svega vezanog za ovaj satanski praznik.
  Zalosno je sto je vecina ovih “spinova“ istinita…

  Sad,hoce li neki komentator omalovaziti “efbejhaziju“,kao sto se tamo (JAVNO) omalovazava ERES je nebitno ako uzmemo u obzir da portal objasnjava i unaprijed se izvinjava na izrazima koji bi eventualno “mogli nekog uvrijediti“….sto za medije u fbh nije slucaj…nazalost.
  Zato jos jedan plus za ovaj portal…

  harper, 01.03.2014. 12:55:45
  Nijesam ravnodusan uopste cinjenicom da neko slavi propast bilo cega pozitivnog sto je vazilo za bivsu SRBH.

 5. „Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe

  „Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić

  „Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić

  „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“ Dobrica Ćosić

  „Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“ Dobrica Ćosić

  1. I šta onda? Srbi su isto što i ostali ,,narodi“ od Grčke do Austrije i od Jadrana do Ugarske. Koja je razlika? U tome što Dobrica Ćosić ima fikciju da je to tako? To što Srbin to smije da kaže za Srbe? Ili u tome da ti pogrešno čitaš napisano?

 6. mury, 01.03.2014. 18:54:29

  Upravo tako pametnjakovic….

  Srbi neprestano lazu sami sebe utopljeni u laz instaliranu od strane dinastije Karadjordjevic,koji je vodio pogresnu politiku izbavljanja “nase brace“ (koji su jedva cekali da ga ubiju i poslije sproveli genocid svjetskih razmjera).

  Laz,koja je dozivjela svoj vrhunac u Brozovoj laznoj demagogiji koja je amnestirala zlocine i brojne zlocince a zauzvrat vodila borbu protiv “velikosrpske opasnosti.

  Laz koja je dovela do toga da sami Srbi iz poltronsko-birokratskog sastava Brozovih mediokrata “iscrtaju“mape ,davajuci velikoj Hrvatskoj odredjen legitimitet na teritoriji na koje ni Pavelic nije pretendovao(Istra) i u isto vrijeme prelazeci preko paradoksalne cinjenice da,ne samo SR Srbija,nego ni ni nekdasnja BH nije dobila izlaz na more(osim slijepog crijeva u Neumu).

  O istorijskom(nikad ne pripadajucem)mjestu Dubrovnika da i ne govorim.

  Lazi koje smo slusali u poslednjih skoro 100 godina ,koje su projektovale tzv.“novokomponovane nacije“ a suzbijale sve sto je tradicionalno i istorijski srpsko.

  Te lazi se provlace i dan danas u krugovima bivse crvene burzoazije i taloga bivsih “sistema“,kojima je EU-servinost “rjesenje svih rpoblema“…

  Samo je vazno ne biti Srbin i…sve ce biti OK.

  1. Srbi iTurci NEMAJU ni sličnu Y DNK . Ni sličnu. U kojoj si ti mržnji čovječe. Cccccc….. Jedini genicid koji je neko učinio u rativima devedesetih je progon Srba iz Hrvatske , zadovoljeni su svi elementi: Namjera – sastanak na Brionima, akcija POTPUNOG protjerivanja svih ali svih Srba, i sprečavanje nihovog povratka , kao Hitlerovo konačno rješenje. To je TRAJNO uklanjanje jedne etničke grupe sa neke teritorije. Hrvati zato potpiruju priču o Srebrenici po sistemu držte lopova U stvari ponovo od muslimana prave harlekine za jednokkratnu upotrebu i svađaju ih dodatno sa Srbima. A muslimani se na to hvataju kao muva na lijepak. Srebrenica je strijeljanje zarobljenika i vojno sposobnih civila. S tim što je omogućen povratak SVIH koji žele. U Hrvatskoj nije. E to je genocid . trajno ukljanjaje neke etničke grupe sa neke teritorije u stvaranje uslova koji sprečavaju njihov povratak i život. Pogledaj Konvenciju o genocidu.

 7. mury, 01.03.2014. 19:19:40

  “Bune me naucni dokazi da srbi i turci imaju slicnije kromozome nego bosnjaci i turci“

  Ti tvoji takozvani“naucni dokazi“ su nastavak Starceviceve “teorije rasa“(govoreci o rasama Jevreja i Srba kao o “nakotu“),koju je onda primijenio tzv.“Ustaski pokret“,trazeci od nacista “legitimitet“ za izvrsenje gnusnih sistematskih istrebljivackih pogroma i holokausta sirom Evrope u (u ovom slucaju) na porducju bivse Kraljevine Jugoslavije.

  Takve konstatacije meni iskljucivo govore o tvojim licnim “demokratsko-grad(Z)anskim stavovima i iskrenosti.

  Ja se ne sjecam da je iko ovdje nekog Muslimana nazvao Turcima.Poturcenjacima mozda.
  Druga je stvar cinjenica da je jedan dobar dio stanovnistva islamske vjeroispovjesti u doba Otomanske imperije sebe poistovjecivao sa onim sto bi se moglo nazvati “drzavljanstvom“ u to vrijeme.

  Stoga i dan danas,postoje neki arhaizmi,npr.na podrucju Cazina gdje se veoma rijetko stariji svijet tako izjasnjava.

  A tim rasistickim teorijama mozes zasmrdjivati vase rasisticke portale…

  1. Bosanski kurdi sprcani u rezervat od 23 % kao Indijanci u Americi…
   A mrskim Srbima drzava na „samo“ pola bivse bih
   Hehe
   Uskoro ostaje samo bosanski kurdistan na tromeđi poput sirijsko-tursko-irackog

 8. Murise, toliko si se napusio kurise da ti je mozak konzistencije i mirisa sadrzine upotrebljenog kurtona od tri dana.
  Baviti se hromozomima i genetikom na takav nacin a u vremenu kada se i na Oksfordu i na HArvardu raspravljaju nalazi srbske genetike po kojima su Srbi korijenski narod svih starih evropljana sve do zakavkazja, moze samo probusen kurton srpskog podrijetla a turskog imena.

 9. mury
  Ivo andrić o bosanskim poturicama:
  Ivo Andrić odgovorio je svome prijatelju Niki Miroševiću pismom u kome kaže: “Naročito me veseli tvoja lepa zbirka pesama, u kojoj ima i jedna posvećena meni. Mene također ova sredina smrada, loja, lenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Beogradu nego u Bosni.“

  1. Odes fino u tursku pa kazes da si balija iz bivse bih i da si islsmske vjeroispovijesti pa sacekas reakciju turaka
   Bushshahahaha

 10. Мало, мало, па се понеком турчину-ханџарчићу омакне генетска теорија о турским генима у Срба. Кад се то могло омаћи Ч(Т)ешњаку није се чудити овом Мурију. Можда му је дедо један од ових са слике, који је оставио кости под Стаљинградом, па је човјек оправдано иритиран.

  Као и свако балинче, којем је узор Баки Јахић, запјени када замишља јебачке подвиге својих предака.

  Драги Мури, јеси ли размишљао да би ситуација могла бити обрнута.

  Мјешавину српских и турских гена направили су наши Срби попут Мехмед-паше Соколовића који су имали своје хареме и сијали своје сјеме по читавом царству. Ту и тамо је на пашину кару наљегла и по која Туркиња. Ако је и који чистокрвни турчин заскочио коју кауркињу,најбитније је да ви, чистокрвни Бошњаци, нисте били ти јебачи.

  Па кад сте ви Бошњаци такви јебачи били, како то да БХ-Срби немају бошњачке гене, него турске.

  Вама остаје да пред компом пратите подвиге првог јебача у Бошњака, Бакија Јахића, па миш у лијеву, остатак курца у десну и тако евоцирате славну бошњачко-јебачку хисторију.

  Па кад будеш правио дрк-паузу, обавезно се врати на свети национални задатак, напиши коментар на Фронталу и тражи да се осуде сви Срби који су учестовали у опремању 100.000 Бошњакиња у протеклом рату. Такође и за осталих девет геноцида који су извршени над Бошњацима, тражи правду.

  И онда сам себи одговори на питање, како то да у тим геноцидима ви јебете, а у исто вријеме вас каурија тријеби и геноцидише.
  И кад схватиш бесмисленост својих теза, пољуљни национални понос ће ти подићи Баки Јахић.

 11. kakve su vam to budalestine o genetici? svako iole obrazovan (i posten) ce reci da je za svaku osobu ciji preci su poslednjih 150/ak godina zivjeli na teritoriji koja je u poslednjih 1500 godina bila dio neke velike imperije postoji velika vjerovatnoca da u genetskoj strukturi ima informacije o pripadniku bilo kojeg drugog naroda koji je zivio na teritoriji te velike imperije..to o cemu vi pricate su gluposti na kvadrat!!! ta genetska istrazivanja su zanimljiva i korisna samo ljudima koji se bave rekonstrukcijom migracija covjecanstva..

 12. ustaša.klošarac, 02.03.2014. 10:31:09 [10
  Opet ti psujes turcine.Za tvoju informaciju ja jesam musliman,moji su porijeklom muhadziri iz spanije,koje je inkvizicija protjerala,nemam veze sa vama srbo-turcima,al kad mi je dosadno malo sjedem pa vam jebem zivce…mislio sam odustati od ovog portala,al ste toliki glupani da bi mi ctsto falilo da vas zajebajem.Dokle god budete kreteni nacionalisticki isticali tu vasu historiju pusicete kucinu turcinu…

  1. Balija porijeklom iz Spanije
   Buahahahaha
   Znači ti si Miguel a ne Muris
   O sprčim ti bulu što te okotila al me nasmija

 13. За муслимана из Шпаније: извод из књиге Јован Цвијић
  ПСИХИЧКЕ ОСОБИНЕ ЈУЖНИХ СЛОВЕНА

  Босански су муслимани најревноснији привржници новој вери. Вероватно је, да се у почетку нису сасвим угодно осећали што су напустили хришћанску веру и у исто време народност, два нераздвојна појма код свих Срба турскога доба. Никако нису трпели да их њихови сродници, који су остали верни старој вери, подсећају на њихову прошлост. Да би показали да су имали права што су примили нову веру трудили су се да је прикажу као бољу, особито пред својим ранијим сународницима. Уз то су желели да се пред мухамеданцима покажу достојним нове вере и повластица које им она доноси. Природно је, дакле, што су се они трудили да докажу своју ревност и што су радили, чак и насилним средствима, да преводе своје саплеменике у нову веру. Изгледа, да је ова тежња била много јача од динарских људи, врло охолих и осећајних, него код осталих мухамеданаца на Полуострву. Предања и нека историјска факта показују да нису била ретка насилна превођења на нову веру.

 14. „Мало, мало, па се понеком турчину-ханџарчићу омакне генетска теорија о турским генима у Срба. Кад се то могло омаћи Ч(Т)ешњаку није се чудити овом Мурију.“

  Simo, saberi se.
  Nema turskog gena, ali ima turski paraf.
  Do njega svaki čestiti rojalista drži ko do amaneta.

 15. Molio bi glavnog urednika da se potrudi i pronadje na tv serijama(americkim)kanal “Histori”gdje u jednoj emisiji o drugom sbetskom ratu i Hitleru govore o Muslimanima iz Sarajeva i Aliji kao clanovima Firerove vojske sa slikama.Detaljno je opisano sve o muslimsnima sta su radili za hitlera.Cudi me da nikomod nadih politicara ni novinara ne pregleda te emisije i onim u sarajevskoj djamahiriji pokazu ko su.Takodje me cudi da niko od Srba javno ne kaze i me napise da su amerikanci posle drugog svetskog rata odlikovali Drazu Mihajlovica za borbu protiv fasista i napravili mu spomenik.ovo je sve istina sa kojom se mogu malo otrezniti oni sto su vezali zastave protiv slobodatskog naroda Srba.
  Nadam se da cu u jednim od natedmih brojeva procitati ovo o cemu sam vam napisao.
  Pozdrav i samo nastavite ,vi branite cadt naseg naroda.

 16. Чуј исходиште геноцида?
  Што би рекао Никола Шпирић:
  „- Зар треба да се тучемо?“
  Чим Милорад Додик и СНСД одлуче да је прагматично славити 1. Март Дан независности Босне и Херцеговине Република Српска ће почети славити празник.
  “ Битно је да на крају стигнемо гдје смо наумили.“

 17. Једина позитивна, морална, частита и истинска национална личност, која се помиње у овом тексту и коментарима, јесте ђенерал Драгуљуб Дража Михаиловић. Молим да неко покаже вјеродостојан историјски документ, који није из комунистичких извора, из кога се види да је ђенерал Михаиловић наредио да ЈВуО сарађује са усташама и нијемцима. О неким Чичиним подчињеним официрима нећу да говорим. О муслиманима у јединицама НДХ и јединицама Вермахта, у партизанским једницама, али и у јединицама ЈВуО све се зна. Нема потребе причати без провјерених историјских чињеница. Видите војнички састав злогласне “Црне легије“ на дан оснивања, 7. јануара 1942. године. Видите Споразум између Усташког покрета и Комунистичке партије Југославије из јуна/липња 1935. године о заједничког “ломљењења кичме српству и православљу“. Веће лажи, овим просторима, није било него што су то биле комунистичке лажи из II свјетског рата и лажи муслиманске стране у протеком рату у БиХ. Све је јасно. Све се нажалост понавља.

 18. VUČIĆ OSVETLAO OBRAZ SRBIJI! Pred 20.000 ljudi u Vašingtonu OTVORENO GOVORIO O JASENOVCU I ZAJEDNIČKIM ŽRTVAMA SRBA I JEVREJA – HRVATI TO NISU MOGLI DA SPREČE!
  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u Vašingtonu na godišnjoj konferenciji AIPAC-a, pred oko 20.000 ljudi, među kojima su i najmoćniji političari iz celog sveta, i posebno SAD, uključujući dve trećine američkog kongresa. Vučić je u svom govoru uspeo da spomene i Jasenovac, za šta su hrvatske i albanske lobi grupe izdvojile ogroman novac da se ta reč ne izgovara na ovako važnoj konferenciji

  Vucic isdominirao,svaka cast.Uspio i da spomene Jasenovac…

Оставите одговор