Исходиште геноцида: 1. март

У питању је црни дан у (х)историји. Тачка без повратка, у пројекту наставка вишевијековног злочина геноцида над српским народом западно од Дрине.


Додик: Сатлер једнострано и нечињенично промовише дан када је почело убијање Срба

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је крајње вријеме да поједини представници међународне заједнице сагледају стварно стање у БиХ и увиде ко су ти који промовишу мир, демократију, поштивање међународног права, а ко покушава да намеће рјешења и своја правила понашања.

Џафи и Комшо: Аутистичне жеље, честитке и поздрави поводом 1. марта

Муслимански представници у Предсједништву БиХ, Жељко (Љиљан) Комшић и Шефик Џаферовић славе сами са собом. Заправо заједно са својим комадом Ефбиха, који и након 30 година претендује да оружано напада Републику Српску. Све то раде у згради са оваквим натписом.


Српски амбасадори и конзули БиХ поручили Турковићевој да не славе 1. март

Српски амбасадори и генерални конзули БиХ упутили су отворено писмо министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић у којем је обавијештавају да неће прихватити њену инструкцију за непостојећи државни празник.


Симболика маркетинга: Посљедња станица ПЦ амблема?

Република Српска јесте створена законски, у миру, али је у рату изборила своје право на аутономију. Сада, када ОХР поново покушава наметнути своу силу, треба се присјетити да је наметнут и овај непримјерени амблем.Њима било лијепо: Комшо и Џафи празнични у свом државоидном филџанчићу

Игноришући факат да немају контролу над пола територије која нападно и одлучно не слави, предсједавајући Предсједништва БиХ Љиљан Комшић и (друг) члан Шефик Џаферовић честитали су "свим грађанима и народима у БиХ и дијаспори 1. март – Дан независности БиХ".


Александар Костовић: Први март за неупућене

У једном дијелу лошије уређеног "БХ ентитета" данас се слави датум који је отворио Пандорину кутију на овим просторима. Шта нам кажу просте чињенице о том дану и зашто бошњачки корпус толико инсистира на њему као на празнику?Безбједњаци ветерани кажу: Дејтонским принципима компромиса против насљеђа Исламске декларације

Након одржаног јавног форума безбједности на тему "Безбједносне импликације политичке и институционалне (зло)употребе декларација, резолуција, меморандума, референдума" донесени су следећи закључци:


Џаферовић појашњава: За 1. март и 25.11, за НАТО и Радмановићев потпис за МАП

"Саопћење за јавност" Кабинета члана Предсједништва Босне и Херцеговине Шефика Џаферовића, брзоплето је одреаговало на Додиково писмо Трампу, а послато је само у једној варијанти, док је Додиков кабинет послао уобичајене три.