Безбједњаци ветерани кажу: Дејтонским принципима компромиса против насљеђа Исламске декларације

Након одржаног јавног форума безбједности на тему "Безбједносне импликације политичке и институционалне (зло)употребе декларација, резолуција, меморандума, референдума" донесени су следећи закључци:

четвртак, 28 фебруара, 2019 / 11:05

Ветерани служби безбједности Републике Српске сматрају да због значаја очувања мира, дугорочне сигурности и стабилности Републике Српске у БиХ треба његовати дејтонске принципе компромиса како би се елиминисали безбједносни ризици од унитаристичких и сепаратистичких тежњи, националне и вјерске подијељености, као и спољних утицаја дјеловања обавјештајних служби и њихових марионета, које због остваривања својих интереса након пропагандно медијске припреме могу изазвати инциденте или сукобе.

Ветерани служби безбједности упозоравају на катастрофалне посљедице геополитичких исламистичких програма који се у циљу ширења радикалног исламизма на простору Балкана (и широм свијета) проводе под утицајем Исламске декларације, Декларације о рату против окупације светих мјеста као и кориштењем других средстава идеолошке обуке.

Ветерани подсјећају да су ови идеолошки приручници ,,романтичарског погледа на ислам" послужили као практични водич Алији Изетбеговићу и СДА за пропагандни, политички и организациони рад на исламизацији муслимана како би се у БиХ након достизања апсолутне већине народа који чине муслимани – вјерници успоставила исламска власт.

Ветерани служби безбједности Републике Српске подсјећају да је СДА после првих вишестраначких избора, одмах након формирања власти ( фебруар 1991.) на затвореном састанку Извршног одбора дефинисала илегалне, неуставне правце дјеловања који су довели до паравојног организовања ( Зелених беретки, терористичке организације ШЕВА), формирања Савјета за националну одбрану, тзв. Патриотске лиге и усвајања Директива за одбрану суверенитета БиХ која је поред осталих мјера предвидјела извођење војних операција против непријатеља БиХ ( СДС-а и екстремних снага ХДЗ БиХ – за које је на изборима гласала већина Срба и Хрвата).

Након суспендовања Устава и уставних амандмана СР БиХ, доношења Резолуције о суверености БиХ, усвајања референдумског питања и доношења Одлуке о одржавању референдума на неуставан начин 29.2. и 1.3. 1992. године одржан је референдум о независности, након чега су САД и Европска заједница упркос својој Декларацији од 10.марта 1992. године, због непостојања консензуса конститутивних народа у БиХ и испуњености услова за међународно признање, донијеле одлуку да признају БиХ као независну и самосталну државу.

И поред пропагандне злоупотребе Начертанија, Меморандума САНУ и резолуција које су доносили политички представници српског народа у БиХ, још од Кутиљеровог мировног плана (прије почетка рата) призната су права српског народа па је на принципима федерализма дошло до закључења Дејтонског мировног споразума и међународног признања Републике Српске као федерално-политичке јединице која је једина у БиХ настала као израз демократске воље и борбе њених грађана.

Појава Меморандума ( БОИНГ) и других анализа друштвно политичких прилика, указују да у БиХ кроз модел ,,грађанске државе" још увијек постоје унитаристичке и централистичке идеје којима се Србима прије међународног признања БиХ (по ставовима Арбитражне комисије која је тражила и од нелегитимних институицја СР БиХ добила гаранције ), а сада Хрватима нуде права које имају националне мањине.

                                    Удружење ветерана служби безбједности


6 КОМЕНТАРА

 1. Da ste vi veterani bezbjednjaci, malo bolje radili svoj posao kad ste bili na duznostima, sad bi nam bilo lakse
  Vi ste fulili u svojim procjenama, ili ih niste nj imali, o bezbjednosti i prijetnjama srpskoj pocetkom 2000tih..
  I sad ste nama naslo seiriti ovdje
  Dzibe stoko matora..i gledajte ko je kome jebao zenu, a ne odakle nam prijeti opasnost

 2. Коле, угрожен, уплашен, и изгубљен. Коле, којем се диже само када види град у пламену и мртве на улицама. Коле, параноидна будала без мозга и муниције. Коле, што сања мокре снове када је био млад и глуп на планини са које је пуцао на мрски му град и створио ове „идеалне“ услове у којима сада једе говна са истомишљеницима. Опет имаш прилику, кретену, да гледаш како полако гори оно што сте ти и екипа са златишта створили. Као и увек у нас србаља нико нам не доака него остатак напредног света у који хоће и колетова деца. Нека иду, нека им је са срећом, а теби шумски разбојниче поздрави из слободне, напредне, и Европске Румуније.

  1. :-)))

   Heheheh…
   Upravo ovo mi je nedostajalo prije polaska u Oman na malo kupanja i uzivanja
   Da znam da nisam uzalud trosio svoje dane, tu je Zeiss da me podsjeti da nista nije bilo uzalud

   Allahimanet pajsercino balijska

  2. Tu je Zeiss da te podseti da je uzaludan jedino tvoj zivot, i seme tatino. Ne zaboravi vazelin, obrezani vole lubrikant i daju bonus ako progutas. Pravoslavna prostitutko.