Седмица хефте: РИМЕЈК (RЕМАКЕ)

Уз пуну свијест да се свако филмско остварење у бившој СФРЈ, доживљава као национална психотерапија, Високи представник је морао реаговати на овај производ. Грађане стварно треба заштитити од неоргиналности сценарија и режије "за понијети". Не и продукције.

петак, 4 новембра, 2011 / 07:45

У животу не гледах грђи амерички филм из 80тих, у којем Вијетнамци и Руси над недужним народом шенлуче, и зулум чине. Поготово што је уз крајње забаван пропагандизам, покушао хируршким пресађивањем пантомимичне алегорије, промијенити пол у умјетнички. Чак се држао и главне хладноратовске бољке. Мањка реквизитерске аутентичности, гдје је прерушени НАТО хеликоптер, морао изигравати Ми-24 (Рамбо 2).

Тако припадници ВРС носе униформе и обиљежја (кокарда), које су добили тек кад је Биљана смијенила Младића. А рат давно стао. Совјети (ови са руских тенкова у РС), су ђубрад преголема. Ни не заслужују ништа друго, осим да их Силвестер Сталоне и Арнолд Шварценегер испраше по гузовима.

Добри су, наравно, само ако се не слажу с програмом Комунистичке партије, и помажу позитивцима који су се затекли с оне стране Гвоздене завјесе…

( Редитељ: Дино Мустафић; Улоге: Ермин Браво, Александар Сексан, Луција Шербеџија)4 КОМЕНТАРА

 1. Нисам гледао овај филм, осим што сам на јутјубу видио да се означава као најважнији филм за све бошњаке. Негдје сам чуо да је радња паралелна, једна о овом, а друга о другом свјетском рату, гдје се прави паралела усташких нациста и срба http://bs.wikipedia.org/wiki/Remake_(film)

 2. Vidio;
  Cista antisrpska propaganda.Izljev mrznje prema Srbima je toliki da su ustase za njih mala maca.
  Jos da napomenem,prezime Serbedzija je jos jednom sudjelovalo u takvoj bljuvotini.
  Naravno,paralela svemocnih ustasa podrzavanih Hitlerovim reich-om(protiv kojega su se jedino Srbi i borili)sa Srpskim narodom koji je podigao ustanak protiv Sarajstanskih begova u filmu je vise nego ocita.Reichstag je negdje u Beogradu,naravno a “zaludjeni“Srpski narod “ne zna sta cini“ i “biva mu oprosteno“,na kraju jer eto,“mora se zivjeti zajedno“(pa makar i sa poganima,kakvi su Srbi).
  Na kraju Srbina(alegorija na Deutche ratne zlocince,koji su se kretali po bijelom svijetu),obucenog u kaputic,covjek valjda krenuo na pijac..prepoznaje “dobri bosnjo“i jadan skuplja svu snagu da ga ne ubije…dok ovaj drhti od straha pred “pravdom“…na kraju rezignirano i umorno odustaje jer….eto bosnjani su ljudi……..
  Sve u svemu…..FUJ!

 3. Јооој ових јадника као овај Гого. Јел ти ово професионално радиш? Какве фразе идиотске испуцаваш рекао би човјек да то радиш за паре.

  Рецензија је одлична! Права бљувотина од филма. Нема друге ријечи. Ово што се из Сарајева прави, нема пандана ни у Титовим лажима типа Козара, Сутјеска, Неретва…

  Римејк мора пасти!

  B-)B-)B-)B-)B-)B-)