Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Зашто је кукасти крст забрањен, а шаховница дозвољена?

Понижење да насљедници имена и симбола Независне Државе Хрватске весело ускраћују предсједнику Србије посјету највећем логору смрти за истребљење његовог народа; постаје неиздрживо када дио српске јавности изгуби бусолу и то тумачи искључиво као медијски спин Вучићевог кабинета.

четвртак, 21 јула, 2022 / 05:38

Одвратнији и дугорочно јаднији су само поступци којекаквих политичара, тобож савјетника и стручњака им дневнополитичког домета; који у неоригиналном дуализму ударају на светињу Јасеновца, контрастно узвраћајући против пропаганде Поточарског игроказа.

Александар Вучић је направио одличан потез и желим му да таквих потеза прави још више. Једним маневром истјерао је на чистац сав коријенски усташлук у чланици ЕУ, која намјерава ускоро да у оптицај пусти евро са ликом Николе Тесле. Нема даље разговора, кад вам неко ко је извршио геноцид над вашим народом, па и над племеном Тесла из Смиљана, не омогућава да посјетите памјатник подигнут у спомен тога. А ви сте предсједник Србије. То је посебно важно за некога ко је примио у своје владарске одаје Јутел-Босмал-Сенада и није хтио рећи да је у Јасеновцу извршен геноцид, због тога што "неће да квари односе са Хрватима".

Умјесто да се охрабри, методом масовних медијских удара из свих оруђа, Александра од Напредњака упорно окрећу из Јасеновца у правцу Грчке. Тамо гдје је пао украјински авион са 11,5 тона убојног терета српске намјенске индустрије, који је возио за Бангладеш као крајњег купца. И то је сада битније. Од нечега што је најбитније.

За разлику од оваквих као ја, који прате и једно и друго, просјечан конзумент би могао насјести на основне постулате овог спина, чији је циљ предсједника Србије означити као неког ко продаје оружје руским непријатељима и скренути причу са расизма и шовинизма у Хрватској. То користе и Вучићеви политички и идеолошки противници у Србији, нажалост и они родољубиво оријентисани. Ипак највише за своје правдање то користи Загреб. И њихов накот Невладинића.

Посједовањем погона за ремонт и производњу ваздухоплова Антонов још из совјетског времена, Украјина је данас један од главних превозника високогабаритних терета. Авиопревозничко предузеће је дио сложене компаније са сједиштем на Кијевском аеродрому Гостомељ. Након што су због кварења веза са Русијом по инструкцијама Запада потпуно упропастили науку, производњу и тржиште; услужни транспорт генерише преко 90 одсто прихода Антонова.

Исто предузеће, са све украјинском заставом, превезло је преко Атланског океана и Ирокезе на Бутмир. Древне хеликоптерске канте из доба Вијетнамског рата. Војска Сједињених Америчких Ентитета их трагикомично назива по индијанским нацијама над којима су извршили геноцид (Апач, Чинук, Команч, Лакота, Кајова, Чејен…). Рјешава се старих хеликоптера тако што их "поклања" тзв. Оружаним снагама БиХ.

Слична ствар се сад масовно одвија широм оног дијела НАТО, који је раније имао чланску картицу Варшавског уговора. Бугарска, Румунија, Словачка, Пољска и сличне земље; мотивишу се да режиму из Кијева ургентно поклањају своје тенкове, авионе и друго наоружање произведено по лиценци или набављено из СССР. Тако резервисти мобилисани под команду Владимира Зеленског добијају оружје за чије су кориштење у прошлости обучени, а бивше социјалистичке земље праве још један корак ка потпуној оријентисаности, односно зависности од америчке и НАТО намјенске индустрије.

Управо због некомпатибилности ратне технике, посебно у домену калибара, условљава да су српске мине и гранате већ одавно у Украјини. Као што су пронађене и у цијевима Исламске државе у Сирији и Ираку. Сједињени Амерички Ентитети преко агенције ЦИА или неког другог, купе оружје у Србији. То оружје, односно муницију, доказано достављају и онима против којих се формално боре у медијима, а камоли онима које су осам година јавно хушкали и опремали за рат са Русијом. И Србија ту не може ништа. Само да не продаје оружје. Што је за сиротињу која производи ријетко шта са високом додатом вриједношћу, готово немогућа одлука.

Одлука да се оде у Јасеновац, опет, тако је изводљива и природна. Понижење је посљедица дугогодишње схизофрености наше политике у култури сјећања. Никада спомен подручје Јасеновац није требало дијелити ријеком Савом. На Доњу Градину гдје пише да је ту побијено 700.000 невиних и територију под контролом Неовисне Републике Хрватске, која каже да је тај број 80.000. То се тако не ради.

Омогућили смо новоусташким снагама у Хрватској да раде свој посао. Требало је извршити притисак у времену када се то могло и од свјетских организација тражити екстериторијални статус, како не би трпио ревизију хрватских злочина. И за то није касно. Никад. Осим што смо међу Србима запатили читаву класу корисних идиота који активно учествују, чак и испред државних установа, у смањивању броја српских жртава. Наводе воду на усташку турбину, једући новац пореских обвезника Српске и Србије.

Тако портал Србија Данас, желећи да да подршку Вучићу, прије неколико дана пише: "Између 25. и 27. маја 1941. усташе су у Бугојну ухапсиле прву групу од 25 Срба и затвориле их у зграду звану Конак. Међу њима су била и тројица Вучића: Анђелко, Стево и Иле. (…) По другима, Срби из Бугојна одведени су у логор Јасеновац. На такву могућност упућује и чињеница да се у списку Савезног завода за статистику као место смрти Стеве Вучића наводи логор Јадовно. Наиме, познато је да су због ограничених капацитета логора Јасеновац, који није могао да прими реке српских цивила које су усташе хапсиле и спроводиле на клање у тај логор, усташе преусмеравале у друге кланице. Најчешће је то било Јадовно."

Ово је, рецимо, космичка глупост. И озбиљан промашај кабинета предсједника Србије, пошто је Душан Басташић, мој друг и предсједник УГ Јадовно 1941. писао истом још 25.03.2017. године, наводећи да су тројица Вучића скончали у Јадовну. Да ствар буде још јаднија, бивши предсједник Борис Тадић, пишући латиницом и до повраћања одвратно држећи страну неоправдивој одлуци Хрватске, каже:

"На Пинку шире безочну лаж како сам и ја ишао приватно на комеморацију у Јадовно. Био сам званично и као председник државе се званично обратио скупу. У Хрватској, на месту где су убијени мој деда по мајци Страхиња Кићановић и његов брат, који су претходно интернирани у Јасеновцу."

Ни бивши, ни садашњи предсједник Србије, нажалост, не знају да је логор Јасеновац почео с радом тек 20. августа 1941. И примио преживјеле из комплекса логора Госпић-Јадовно-Паг! Немају појма како су им страдали преци, чији остаци још увијек леже по јамама несахрањени, уколико их Хрвати до сада нијесу извадили и уништили.

То је, заправо, стварни скандал. О којем нико неће писати. Јер многи Срби сада умачу своје интимне дијелове тијела у воду презасићену натријум хлоридом. Остављају новац држави која наставља геноцидне радње своје претходнице НДХ, практично показујући како српска политика намјерава да оствари свој излаз на море. У Мостару се тек ове, 2022. године, мијењају улице усташких злочинаца попут Миле Будака. И то не због Срба, већ због Израелаца. Србе не помињу. Срби не постоје.

Постоји само наша глупост, која и послије овога неће увидјети бескорисност и штетност једног Хрбина какав је Милорад Пуповац. Хрват, Јосип Броз Тито, за разлику од Њемачке којој су забранили кукасти крст и направили јој нову заставу, својим сународницима територијално је увећао Хрватску и допустио да користе симбол под којим су извршили геноцид. Србима је избацио крст из 4С.

Шаховница је исто што и кукасти крст.Оставите одговор