Забрањено плаћање криптовалутама и НФТ-ом у Русији

Руски предсједник Владимир Путин потписао је закон којим се забрањује коришћење дигиталне имовине, попут криптовалута и НФТ-ова, за плаћање роба и услуга.

понедељак, 18 јула, 2022 / 17:47

Осим тога, нови закон такође захтијева од крипто мјењачница и пружалаца услуга да одбију трансакције у којима се дигитални преноси могу тумачити као облик плаћања.

"Забрањено је преносити или прихватати дигиталну финансијску имовину као накнаду за пренесену робу, изведене радове, пружене услуге, као и на било који други начин који омогућује преузимање плаћања за робу (радове, услуге) дигиталном финансијском имовином, осим ако је другачије одређено савезним законима”, прецизира се у одлуци.

Централна банка Русије позвала је раније на потпуну забрану криптовалута. То се највјероватније није догодило јер се руско Министарство финансија противило тој идеји и сматрало да је потребно допустити развој крипто технологије.

За 10 дана закон ће ступити на снагу и учиниће плаћање криптовалутом незаконитим у земљи. Међутим, Руси и даље могу улагати у криптовалуте попут биткоина и вјероватно смију да наставе да их рударе.Оставите одговор