07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Чедомир Јовановић у епизоди – Какав си, ни у Сарајеву те неће

Олињали антисрпски старлетан, Чедомир Јовановић, звани Чеда, почео је и у Србији да добија спинове судбине коју му је Фронтал одавно регистровао и препоручио. Још кад га је Љиљан Комшић именовао за савјетника.

петак, 24 јула, 2020 / 16:36

Укратко, то би било „мани се политике међу Србима, Чедомире“. Од студента који „нема ништа осим својих књига и плоча и живи у мамином и татином стану“, до власника тркачких коња у Сурчину и истетовираног метросексуалног тајкуна и бизнисмена који се бави политиком. Како ствари стоје, из хобија.

Зато би најдостојнија судбина Чедомира Јовановића била да постане политички манекен за политичку партију нескривено антисрпског дискурса, квазиантифа боја и дизајна са „Поточарским цвијетом“ о реверу, а надасве парарелигиозно морбидне и самопротивурјечне основе.

Можда да буде кандидат за градоначелника Бање Луке, па да тек онда достојно изгуби изборе. Једном за свагда.

„Након лошег пролаза на посљедњим изборима и недавног инцидента испред Клинике предсједник ЛДП-а Чедомир Јовановић, прича се по његовој странци, озбиљно је почео да размишља да са породицом напусти Београд, пише Ало из Београда“, али мистерија је што га у оваквом облику преноси и лист који је основан и штампан ћирилицом, али данас наравно не – Ослобођење из Сарајева.

Биће да има усијаних столица којима се не свиђа хонорар за политичке пропалитете у својој средини, на калуп Михаила Сакашвилија из Грузије, као гувернера Одеске области у Украјини. Они даље кроз уста Ало кажу:

Спиновање, Чеди радовање: Након серијског брукања, од Цеце до избора, сели се у Сарајево?

Спекулише се да би живот и каријеру могао наставити у Сарајеву. У прилог тим нагађањима иде и чињеница да је Јовановић у марту именован за савјетника Жељка Комшића, члана Предсједништва Босне и Херцеговине. Тада је изјавио да је такву понуду прихватио јер сматра својом обавезом да помогне Комшићу.

– Мој задатак и обавеза је да помогнем и Комшићу и свакоме ко је спреман да разумије да стабилност региона директно зависи од наше спремности да на другачији начин уређујемо своје односе и да нас неће нигдје одвести потенцијално оживљавање политике деведесетих, чему су неки у региону склони, навео је Јовановић, који је објаснио да то што је он посебно у БиХ ангажован јесте „зато што боље од других разумије да питање БиХ није проблем који може тако једноставно да се ријеши, него је за његово рјешење потребан и разуман Београд, као што морају бити разумни и Сарајево и Загреб.

Аналитичар Жељко Ињац је рекао да послије свега што се посљедњих мјесеци догодило „Чедомир реално нема више шта да тражи у Србији, док ће, са друге стране, у Сарајеву бити сигурно дочекан раширених руку“.

Политички аналитичар Бранко Радун такођер констатује да је по политичким ставовима Јовановић много ближи Сарајеву него Београду или Бањој Луци.

– Није он доживио фијаско само на овим изборима, тако је било и на претходним и на онима прије њих. Просто, он је ушао одавно у ону класу политичара који су више бизнисмени него политичари, можда и у Босни планира да развије неки бизнис, сматра Радун.2 КОМЕНТАРА

  1. Sta ga, bre , uvijate.
    Sejdo Brabonjak (fr. Brabognac),najavio da ce svoga savjetnika za medjunarodne
    odnose, Cedu Gurbeta ,imenovati za konzula Pederacije,u Novi Pazar.

Коментариши