Милан Благојевић: Зашто Жељка Цвијановић није у Њујорку?

У протеклих неколико дана, овдашња јавност напросто је засута медијским информацијама о активностима два члана Предсједништва БиХ (Дениса Бећировића и Жељка Комшића) које у својству чланова колективног шефа државе БиХ имају у Организацији УН у Њујорку.


Дани(ј)ел Симић: Подршка исламизираној браћи у борби против окупатора

Широм Републике Српске дошло је до епидемије бола у трбуху и неконтролисаног лучења суза. Млади и стари. Опозиција и власт. Мушки и женски. Уједињени се ваљају од смијеха на призоре са адресе Емерика Блума 1, 71000 Сарајстан.

Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   

Предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, коментаришући посљедње изјаве Кристијана Шмита, за телевизије Пинк и Хепи, говори да се причом о увођењу санкција искључиво Републици Српској, Запад сам себе побија у тврдњи да је БиХ јединствена земља, и да се признају одређене државности Републике Српске.


Дани(ј)ел Симић: Кисељење или оксидација – шупљирање или нарација?

У суштини, ти појмови би требали бити исти. Осим што ниjeсу. Вијести дана су такве да немате појма шта се десило. Авиодесант локалних политичких поглавица на Брисел, има епилог као опсада Азовстаља. Једни су се предали, други су успјешно евакуисани. А то ћемо тек све заборавити. Као вијести које почињу бројем умрлих, док директори домова здравља изјављују како је "кисеоник који користе 99,95 одсто чист".


Спољнополитички порези и доприноси: Додик о муслиманским члановима Предсједништва БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је прије расправе о буџету одржана редовна сједница Предсједништва БиХ, да је предложио четири тачке дневног реда али да су то друга два члана Предсједништва одбила чиме су допринијели ширењу институционалне агоније у БиХ и додатном краху спољне политике БиХ.Љиљан Комшић и Вакар Азими у епизоди: Свете енглеске ријечи које се не могу писати ћирилицом

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић састао се у суботу са др Вакаром Азмијем, предсједавајућим организације коју они исписују у саопштењу "на српском језику", односно на српском писму као – "Remembering Srebrenica” из Велике Британије.


Нешић против Комшића: Нису Вучић и Орбан криви за ситуацију у Ефбиху – већ ти

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић сматра злобном констатацију члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића о "јачању исламофобије у Србији и Мађарској", истичући да предсједници те двије земље Александар Вучић и Виктор Орбан нису криви за ситуацију у БиХ и Ефбиху (Федерацији БиХ).Милорад Додик као предсједник СНСД: Пропаст преговора муслиманских и хрватских представника указује гдје је проблем у БиХ

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да неуспјех преговора о измјени Изборног закона у БиХ, који су вођени између муслиманских и хрватских партија, недвисмислено је показао гдје лежи проблем у БиХ и да се тај проблем не зове Република Српска или Милорад Додик.


Социјална дистанца

Чини ли вам се да српски члан Предсједништва БиХ држи друштвену удаљеност од тројца између двије заставе?


Кога би, да простите, друго: Комшић примо генералицу НАТО у Сарајстану

Муслимански представник и Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, примио је у радну посјету бригадну генералку (генерал-мајор) НАТО штаба у Сарајеву Памелу Мекгаха, која га је похвалила за колаборацију.